Kırklareli Üniversitesi Aday Öğrenci Portalı açıldı

Kırklareli Üniversitesi 2018-2019 eğitim-öğretim yılı öncesinde Aday Öğrenci Protalı’nı hizmete soktu. Kırklareli Üniversitesi ve ilimiz hakkında bilgi almak isteyen aday öğrenciler Üniversitenin resmi internet sayfasında bulunan “Aday Öğrenci Portalına” tıklayarak Kırklareli Üniversitesi ve Şehrimiz hakkında öğrenmek istedikleri bütün bilgilere ulaşabilecek.

24 Eylül 2018 tarihinde başlayacak olan akademik yıl öncesinde Kırklareli Üniversitesi de aday öğrencilerin kafasındaki soru işaretlerini gidermek amacıyla “Aday öğrenci Portalı” adını verdiği uygulamasını hizmete soktu. Portalda eğitim imkanlarından kültür sanat etkinliklerine, şehrin yapısından ulaşım faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazede öğrencilere bilgi verildi.
Portalın üst kısmında “Rektörümüzün Mesajı”, “Üniversitemiz”, “Akademik Birimler”, “İdari Birimler”, “Uluslar arası”, “Kütüphane” ve “İletişim” alanlarından üniversiteye kaydolmaya aday öğrenciler gerekli bilgileri edinebilir. Bilgilerde üniversitenin kurulduğu tarihten bugüne kadar geçirdiği elvereler anlatırken, fakülteler, yüksekokullar, uygulama ve araştırma merkezleri, laboratuarlar hakkında teknik bilgiler verildi.
Kırklareli’nin tanıtımı
Kırklareli’nin yaşamı hakkında da bilgilerin yer aldığı portalda ilimiz ile ilgili; “Kırklareli, Türkiye’nin kuzeybatısında yer alan, Bulgaristan sınırını oluşturan verimli toprakları ve sanayi kuruluşları ile ülkemizin batıya açılan kapısıdır. Kırklareli, ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan en gelişmiş 10 ili arasındadır. Balkan göçmeni ağırlıklı kozmopolit ve hoşgörülü nüfus yapısıyla güvenli, huzurlu ve sakin bir kenttir. Avrupa’da en eski tarım yerleşim yeri Kırklareli’dir. 7000 yıllık tarihe sahip olan şehir, tarih boyunca Trak, Grek, Roma, Bizans ve Osmanlı uygarlıklarına ev sahipliği yapmıştır. Balkanların gelişmekte olan gözde kentlerinden Kırklareli, Avrupa ülkelerini ülkemize bağlayan Avrupa otoyolu üzerindeki konumu, yoğun istihdam oluşturan sanayi bölgeleri, İstanbul’a komşu olması ve Balkan ülkelerine günlük otobüs seferleri ile önemli bir potansiyele sahiptir” ifadelerine yer verildi.
Rektörün mesajı
Portalda Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün aday öğrencilere verdiği mesaj da yer alıyor; “Kırklareli Üniversitesi; evrensel değerlerle milli değerleri birlikte kucaklayan ve özümseyen, mesleğine ve yeteneklerini geliştirmeye kendini adamış insanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Üniversitemiz, yükseköğretimde küresel gelişmeleri yakından takip eden, ulusal ve yerel tarihi-kültürel zenginliklerinden güç alarak özgün olmayı amaç edinen bir anlayışla hareket etmektedir. Bunun gereği olarak, “toplumla birlikte; ancak toplumun bir adım ilerisinde olmak” prensibini benimsemektedir. Kırklareli Üniversitesi, kuruluşundan bugüne kadar saygın ve sayıları sürekli artan öğretim kadrosu, özverili personeli, seçkin öğrencileri ve diğer tüm paydaşlarıyla başarılarla dolu bir gelecek için sağlam temeller üzerinde yükselmektedir. Bu hedeflere daha kısa sürede ulaşmak, en büyük temennimizdir.”
Portalda ayrıca fotoğraf ve videolarla Kırklareli,, Kırklareli Üniversitesi ve çevresindeki güzellikler hakkında bilgi verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol