Kırklareli Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde yerini aldı

2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Ankara Ticaret Odası Congresium International Convention & Exhibiton Center’da başladı. 19-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek zirvede Kırklareli de yerini alırken, 81 ilden coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı yapılacak. Kırklareli etkinlikte Hardaliye, Beyaz Peynir, Eski Kaşar ve Kırklareli Kıvırcık Kuzusu ile bulunuyor.

Trakya Kalkınma Ajansının açtığı stantta Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ilimizin coğrafi ürünleriyle yerini aldı. 3 gün boyunca sürecek zirvede tüm Türkiye’den coğrafi işaret almaya hak kazanmış ürünler tanıtılacak.

Ankara Ticaret Odası Congresium International Convention & Exhibiton Center’da devam eden etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık; “Türkiye’de coğrafi işaretler konusundaki en prestijli, en değerli ve en kapsamlı organizasyon olan “2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi”nde açtığımız standımızda; Çoğrafi İşareti’ni aldığımız Hardaliyemizi, Beyaz Peynirimizi, Eski Kaşarımızı ve Kırklareli Kıvırcık Kuzumuzu katılımcılara tanıtıyoruz” dedi.
Bu yılki tema “Anadolu’dan Dünyaya”
Zirveyle ülkemizde bulunan ürünlerin markalaşmasına katkı sağlandığını ifade eden Başkan Ilık, “Zirve’nin bu yılki teması “Anadolu’dan Dünyaya” olarak belirlenmiştir. Zirve’nin temel amacı; Türkiye coğrafyasına ait ürünlerin bir markaya dönüşmesine katkı sağlayarak ülkemizin coğrafi işaretli ürün potansiyelini harekete geçirmek ve bu yolla büyüyen uluslararası ticaretten yararlanmasına ve kırsal kalkınma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamaktır” sözlerini kaydetti.
Coğrafi işaretler alanında önemli bir öğrenme platformu
“3 gün sürecek etkinlikte katılımcılara coğrafi işaretler alanında daha fazla bilgi ve deneyim edinme, son gelişmeleri anlama, network ve ticari ilişkiler geliştirme gibi çok yönü avantajlar sağlanacak. Zirve’nin, Türkiye’de tarım veya el sanatları ürünlerine yönelik gerçekleştirilen organizasyonlardan en önemli farkı bir yandan coğrafi işaretlerin tanıtımı ve ticarileşmesine zemin hazırlarken, diğer taraftan coğrafi işaretler alanında önemli bir öğrenme platformu olmasıdır. Türkiye coğrafyasına ait ürünlerin bir markaya dönüşmesine katkı sağlayarak ülkemizin coğrafi işaretli ürün potansiyelini harekete geçirmek ve bu yolla büyüyen uluslararası ticaretten yararlanmasına ve kırsal kalkınma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacı taşıyan Zirve benzer organizasyonlardan farklı olarak; Konferans Programı, Eğitim Kampları, Coğrafi İşaretler Fuarı, B2B toplantıları (ikili iş görüşmeleri) ve daha birçok etkinliği bünyesinde barındırıyor.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sayıyı arttırmalıyız 20 Eylül 2019 Cuma 22:02:32

    Coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısını artırmamız lazım. Güzel bir etkinlik.