Kırklareli, Türkiye'nin hedeflerine uygun yürüyor

Türkiye genelindeki ortalamadan daha düşük rakamların söz konusun olduğunu dile getiren SGK Kırklareli İl Müdürü Tahsin Halcı, Kırklareli'nin kayıt dışılık konusunda elde ettiği başarının çok önemli olduğunu ifade etti…
İnşaatlarda yapılan ve doğru olmayan uygulamalar hakkında önemli açıklamalar yapan SGK Kırklareli İl Müdürü Tahsin Halcı, Yapılan bazı uygulamaların kabul edilemez olduğunu ifade ederek hedeflerinin ise 0 kayıplı iş kazası olduğunun altını çizdi. Düzenlenen basın toplantısında Kırklareli'nin kayıt dışılık konusunda Türkiye hedeflerini yakaladığını dile getiren Müdür Halcı, “Ben özellikle inşaat alanında, yaklaşık Kırklareli’nde 50nin üzerinde inşaatı kendim gezdim. Birebir 300 ‘ ün üzerinde ki işçi arkadaşımla bir bir görüştüm. Orada ki hal ve hareketlerini gördüm, yattıkları yerleri gördüm, açık ve net söylüyorum utandım.Birileri kendi kasalarını doldurmak için, kendi karlarını maksimize etmek için insanları kobay gibi kullanmalarına benim gönlüm razı gelmiyor.Eğer kendin kazanıyorsan, kazanmak istiyorsak tabii ki kazanacaksın. İşverende işverenliğini yapacak ama işçiği de insan gibi görmek zorundayız. Oradaki çocukları görünce şok oldum, şaşırdım. İnanamıyorum orada nasıl dolaşıyorlar, orada nasıl iş kazası olmadan sabahlıyorlar, ben hayret ettim. Ve üzüldüm Kırklareli böyleyse Türkiye nasıldır bunu düşünmek lazım. Bizi sevindiren bir şey de söyleyeyim. Bizi aslı ile ilgilendiren kayıt dışılık konusunda inanılmaz bir ortamla karşılaştım.” sözlerini dile getirdi.

Rakamlar ile örnekler veren ve Kırklareli'nin kayıt dışılık konusunda başarılı bir il olduğunu ifade eden SGK Kırklareli İl Müdürü Halcı, “Kayıt dışılık Türkiye ‘de şuan da resmi rakamlara göre yüzde 22 yani şuan 3 kişiden biri hala kayıt dışıdır, bu resmi rakamdır. 2023 hedefimiz var ya meşhur hedefimiz 2023 yılı hedefimiz yüzde 20-23 . Kırklareli’nde bu oran 2017 itibarı ile bu oran yüzde 15 ‘ in altında. Bu oran Almanya ‘nın da altında. Bunun için teşekkür ediyorum kimin rolü varsa kimin katkısı varsa, anlayışlı ve güzel insanların yaşadığı bir ilden söz ediyorum. Ve bunu sağladık, Türkiye rekoru kırdık bunu bende (?) bakan beye de söyledim. Anlamak istemiyorlarsa da söyledim.
Dilim döndüğünce söylemeye devam edeceğim. Son günler de bir şey daha gördüm. İş güvenliği açısından kötülüğü gördüğüm gibi kayıt dışılığı açısından da şaşırttınız beni. Türkiye de inşaat alanında kayıt dışılık yüzde 52 . Yani her iki kişiden biri kayıt dışı.200-290 küsür tane işçiyi birebir kendim izledim ve gözledim sadece 2 tane kayıt dışı çıktı. Bir tanesi üniversite öğrencisi, bir tanesi kardeşimi gezmeye geldim dedi, inanılmaz bir şey buna ben inanamadım. Hedefimiz 0 ölümlü kaza. Yani hiç kimse incinmesin. Birileri imalat yaparken, biri inşaat yaparken, birileri para kazanırken maalesef birilerinin üzerinden merdiven gibi kullanılmasın.” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol