Kırklareli, “Türkiye’nin Arkeolojik Varlıklarının Korunması Projesi” toplantısına ev sahipliği yaptı

Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü tarafından yürütülen “Türkiye’nin Arkeolojik Varlıklarının Korunması Projesi”nin yerelde arkeoloji toplantılarının 5’ncisi dün ilimizde düzenlendi. Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda proje ile ilgili detaylar katılımcılara aktarıldı. 2017 yılında bilgi, kapasite ve farkındalığın arttırılması yönünde çalışmalar yapılması amacıyla başlanan projenin önümüzdeki yılın mart ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor.
Toplantıya Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Şen, Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Kültürel Miras Uzmanı Özlem Başdoğan, Dr. Işılay Gürsu, arkeologlar ve öğrenciler katılım sağladı. Toplantıda ilk olarak Kültürel Miras Uzmanı Özlem Başdoğan proje ile ilgili detayları paylaştı. Başdoğan, projede; bilgi, kapasite ve farkındalığın arttırılması yönünde çalışmalar yapıldığını ifade etti. Özlem Başdoğan, “Bu program, katılımcılara arkeolojik varlıkların korunması ve kurtarılmasında dünyadaki güncel yöntemlerle donanım ve pratik beceriler kazandırmayı hedefliyor. Aynı zamanda Türkiye’nin kültürel varlıklarına da derinlemesine bir bakış fırsatı sunuyor. “ dedi.
Devamında söz alan İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Şen, “ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü Başkanlığınca ortaklaşa düzenlenen Türkiye’nin zengin, çok çeşitli ve tehdit altındaki arkeolojik varlıklarının korunması için bilgi, kapasite ve farkındalık yaratmayı amaçlayan yerelde arkeoloji adlı toplantımıza hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum. Bu toplantıyla ilgili bizlere Sarat ekibinden arkadaşlar ulaşınca çok heyecanlandık, çok mutlu olduk. Kırklareli’nde ve Trakya’da bu toplantının ilk olduğunu biliyoruz. Bu bize gerçekten çok heyecan verdi, ev sahibi olmak bizi gururlandırdı. Böyle bir ekiple ve sizlerle bu paydaş çalışmayı yapıyor olmak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bize çok büyük bir onur veriyor. Aynı zamanda bu toplantının planlanmasında katkısının olduğunu bildiğim Sayın Prof. Dr. Mehmet Özdoğan Hocama da çok teşekkür ediyorum. Umarım bu süreç çok yararlı ve faydalı olacak. “ ifadelerini kullandı.
Ardından konuşan Vali Yardımcısı Tahir Demir, “Bizler çok önemli bir hazinenin üstündeyiz. Anadolu, 3 kıtanın ortasında olması, iklim şartlarıyla çok yaşanılabilir olması sebebiyle geçmişte çok fazla hikayeler yaşamış. Genel görüşe göre 30 kadar medeniyet katmanı bu topraklarda üst üste gelmiş” diyerek topraklarımızın ne denli önemli olduğunu vurguladı. Bu konuşmanın ardından söz alan Dr. Işılay Gürsu, proje ile ilgili sunumunu katılımcılara aktardı

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol