Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Kodlama ve Teknoloji Eğitimleri

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Pınarhisar ve Kaynarca’da organize edilen eğitimlerle 26 kadın ve 38 çocuk yeni teknolojiler alanında eğitim aldı.

Kırklareli’nde yaşayan insanların gelişimi ve dijital dönüşümü yakalamaları hedefiyle, 30 Temmuz-2 Ağustos 2018 tarihleri arasında düzenlenen eğitimlerde Kaynarca’da 7-14 yaşları arasında 38 çocuk Scratch programıyla kodlama eğitimini tamalarken, Pınarhisar’da 14, Kaynarca’da da 11 kadın bilgisayar ve internet okuryazarlığı, internet güvenliği ve mobil cihaz kullanımı konularında eğitildi.
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; Toplumun tüm kesimlerinin dijitalleşen Dünya’ya ayak uydurması gerektiğini belirtti. ILIK; Bu gün başta kamu hizmetleri olmak üzere pek çok hizmet internet üzerinden veriliyor. Yaşı ne olursa olsun kadınlarımızın bilgisayar ve internetle tanışmaları, bilgiye erişimlerinin kolaylaşması ve başta vatandaşlık işlemleri olmak üzere internetin sağladığı imkânlardan yararlanması önemli buluyorum.
“Çocuklarımızın Farkındalığını
Geliştiriyoruz”
Kadınların yanı sıra çocuklara yönelik düzenlediğimiz kodlama eğitimimiz ayrıca önemsiyorum. Teknolojiyi sadece tüketen bir toplumdan üreten bir topluma dönüşmemiz gerekiyor. Çocuklarımıza yönelik düzenlediğimiz bu eğitim ile bir farkındalık geliştirmeye çalışıyoruz. Analitik düşünme, kodlama, algoritma ve robotik gibi 21. yüzyıl becerilerini kazandırıyoruz. Önemli olan çocuklarımızı yapabileceklerine inandırmak ve fırsat yaratmak” dedi.
Bu eğitimlerin Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Habitat Derneği arasında imzalanan protokol ile hayata geçirdiklerini ve benzeri eğitim programlarının devam edeceğini belirtti. Ilık; Göreve geldiğimiz günden bu yana yerel ve ulusal ölçekte pek çok paydaşımızla ilişkilerimiz geliştirdik. İş birliği protokolümüzün tarafları olan Habitat Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze katkılarından ötürü teşekkür ederim. Ayrıca Pınarhisar Kaymakamlığı ve Kaynarca Belediyesi de yerel organizasyona destek oldular, eğitimlerin gerçekleşmesini sağladılar. Bu eğitimler sadece bir başlangıç, kodlama ve bilgisayar eğitimlerinin yanı sıra finansal okuryazarlık ve girişimcilik başta olmak üzere pek çok farklı konuda eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz. 13-16 Ağustos 2018 tarihleri arasında kadınlara yönelik bilgisayar ve internet eğitimlerimiz Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol