Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Hırvatistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec’i ağırladı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, İstanbul Konsoloslar Derneği Dönem Başkanı ve Hırvatistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec ile Başkonsolos Vekili Vesna Fabris’i makamında ağırladı.

İstanbul Konsoloslar Deneği Dönem Başkanı ve Hırvatistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec kendini, ülkesini ve çalışmalarını anlattı. Kırklareli hakkında bilgi almak ve sektörlerin durumunu öğrenmek için geldiğini söyledi. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, İstanbul Konsoloslar Derneği Dönem Başkanı ve Hırvatistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec ile yaptığı görüşmesinde Başkonsolos Dr. Zerec’in Dönem Başkanlığı’nı yaptığı İstanbul Konsoloslar Derneği Üyelerini Mayıs Ayı içerisinde Kırklareli’de misafir etmek için görüş birliğine vardıklarını dile getirdi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ilık, Kırklareli ekonomisi hakkında genel bilgi verdi. Tarım Hayvancılık, Balıkçılık ve Organize Sanayi Bölgeleri ve gelişimleri, üniversitenin gelişimi konusunda bilgiler vererek, yapılan çalışmaları anlattı. Başkonsolos Dr. Zerec, Ormancılık ve Gıda Sektörüyle yakından ilgilendi. Hırvatistan ve Kırklareli arasında Ormancılık Çalışmaları hakkında daha yakın çalışma konusu konuşuldu. İlerleyen zamanlarda ilimize Hırvatistan’dan bir çalışma ziyareti yapılması konusunda niyet beyan edildi. İki ülke arasındaki ilişkiler ve yapılabilecek yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu ziyarette, Sanayi ve Ticaret ile karşılıklı yatırım fırsatları değerlendirildi.
Başkan Soner Ilık, Hırvat Heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Hırvatistan Cumhuriyeti Başkonsolosumuzu ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Üyelerimizle birlikte hedefimiz Balkanlar ile yakınlaşmak ve yeni işbirlikleri kurmaktır. Bu konuda iş dünyamıza yeni işbirlikleri için platformlar oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız Kırklareli ekonomisini canlandırmak için gerek yurt içinde gerekse de yurtdışında girişimlerde bulunmaktır. Bunun içinde gece gündüz demeden çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kırklareli’yi tanıtırken daima bir üretim şehri olarak tanıtıyoruz. Tükettiğinden daha fazlasını üreten bu coğrafya artık dünyanın ilgisini daha da çok çekiyor.
Hırvatistan topraklarının geçmişte Osmanlı İmparatorluğu tarafından yönetilmiş olması ortak kültür kimliğimizin olduğunu da bizlere hissettiriyor. Kırklareli’miz uzun yıllardır birçok milletin göç ettiği, yaşadığı kültür kenti konumundadır. Yoğun Balkan göçmeni insanımızın huzur içerisinde yaşadığı bir şehiriz. Tarım ve Sanayi gibi konularında üretimimizin yanı sıra sahip olduğumuz coğrafya ile turizm konusunda da yükselmeye, ses getirmeye devam ediyoruz. Üyelerimizin ihracat kapasitelerini artırmaya ve dünya piyasasında boy göstermelerine destek olmaya çalışıyoruz. Hırvatistan ile ticari işbirliğimizi geliştirip üyelerimizin bir Avrupa ülkesinde yatırım yapmalarını ya da Hırvat menşeili firmaların burada yatırım yapmasını sağlamak bizleri memnun edecektir” dedi.
Karşılaşılabilecek her türlü problemlerin çözümü konusunda yardıma hazır olduklarını belirten Başkonsolos Dr. Ivana Zerec ise; “Burada olmaktan ve gösterilen misafirperverlikten çok memnun oldum. Ziyaretten önce değerli Başkanımız Soner Ilık hakkında edindiğim bilgilerde kendisinin genç, girişimci, araştırmacı bir ruha ve Kırklareli’nin gelişmesi için değişik fikirlere sahip olduğunu öğrendim. Bu bilgiler benim için çok değerli. Politikada kurum ve kuruluşların gerçek hayatta da sık sık bir araya gelmesi ilişkiler açısından önem arz ediyor. Türkiye önemli bir ülke ve gittikçe daha da iyi başarılar yakalamaya devam ediyor. Ülkemiz Avrupa Birliği’ne üye olması ile AB’ye üye olmayan ülkelerin Avrupa’ya açılması konusunda yatırımcıları kendine çekmektedir. Bizler bu konuda daha da teşvik edici uygulamalar yürütüyoruz. Kırklareli çok çeşitli bir üretim şehri olarak dikkat çekiyor. Kırklarelili yatırımcının Hırvatistan üzerinden tüm Avrupa’ya yayılması gibi Hırvatistanlı yatırımcıların da Kırklareli’ye ilgisi olacaktır. Birçok ortak özelliğimizin bulunduğu bu şehir ile ticari ve ekonomik işbirliğimizi geliştirmek arzusundayız” dedi.
İki taraf için de verimli geçen görüşmenin ardından karşılıklı armağanların takdimi ile ziyaret sonra erdi. (KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol