“Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” Çalışma Toplantısı düzenlendi

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Kırklareli'nin Kavaklı Beldesi’nde Kırklareli Valiliği himayelerinde kurulacak olan ve Türkiye çapında Süt Sığırcılığı alanında örnek teşkil edecek“Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" ile Çalışma Toplantısı düzenlendi.

05 Kasım 2019 Salı günü saat 10.00’da gerçekleştirilen toplantıya; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin,Trakya Kalkınma Ajansı Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Uzmanı Mehmet Karaman,Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Bejikatıldı.
Başkan Ilık; “Türkiye çapında Süt Sığırcılığı alanında örnek olacak”
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık Kırklareli’de özellikle aile işletmeleri tarafından yapılan Süt Sığırcılığı faaliyetlerinin geliştirilmesi için büyük önem taşıyacağını belirterek; “Kırklareli merkez ilçeye bağlı Kavaklı Beldesi’nde 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak. Planlanan bölge Süt Sığırcılığı alanında modern aile işletmelerine yüksek standartlarda süt sığırcılığı ve süt ürünleri üretimi yapma imkânı verecek altyapı olanaklarına sahip olacak.Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Türkiye çapında Süt Sığırcılığı alanında örnek teşkil edecek.Kırklareli’nin bütün ilçe ve köylerinden bulunan hayvancılık işletmelerinin devletin destekleri ile ölçek büyüterek bu bölgede yer almasını ve yüksek standartlarda ve verimlilikte üretim yapan aile işletmelerine dönüşmesini amaçlanıyor” dedi.
Genel Sekreter Şahin; “Kurumlar arasında koordinasyonu sağlıyoruz”
Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin bitkisel ve hayvansal üretimin teşviki amacıyla kurulacağını belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin; “Projenin hayata geçirilmesinde Trakya Kalkınma Ajansı’nın görevi, projede yer alan kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlamak. Bu kapsamdaKırklareli’de Organize Hayvancılık Bölgesi Kurulması ve Geliştirilmesi hakkında toplantılar gerçekleştirdik. Bu toplantılarda Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Bitkisel ve hayvansal üretimin teşviki amacıyla, kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Süt Sığırcılığı) yayımının yapılması ve geliştirilmesi için gerekli yöntemler belirlenerek çalışmalara başlanması kararlaştırıldı.Bugün Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdiğimiz toplantımızda, bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirmede bulunarak, yapılacak olan yeni çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol