Kırklareli TRT EBA TV’ye Konuk Oldu

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü TRT EBA TV’nin Okuyorum Yazıyorum Ekibini konuk etti. 5 Ekim Pazartesi akşamı saat 20.30’da TRT EBA TV’nin Youtube kanalında yayınlanan programda; balon katlama, 3 boyutlu materyal tasarımı, şarkı besteleme, masal ve hikâye oluşturma, kodlama, vantrolog kukla gösterisi, oyun oluşturma, masa tiyatrosu, işaret dili vs. etkinlikler gerçekleştirildi.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü TRT EBA TV Youtube kanalına konuk oldu. 5 Ekim Pazartesi akşamı saat 20.30’da yapılan programı binlerce insan izledi.
Okuyorum Yazıyorum Ekibinin konuk olduğu programın açılış konuşmasını İl Müdürü Hüseyin Kalkan yaparken, sonrasında pek çok etkinlik hayata geçti.
“Okuyorum-Yazıyorum”
Okuyorum Yazıyorum ekibi hakkında Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Okuyorum-Yazıyorum program içeriği tümüyle 2023 Eğitim Vizyonunda belirtilen bireyi merkezi alan, çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal gelişimlerini de destekleyen, çocukların 21. yy becerileri ile donatılmasına katkı sağlayan bir yapı üzerine temellenmiştir.

Herhangi bir nedenle ilk okuma ve yazma sürecine dâhil olamamış ya da süreci başarılı şekilde tamamlayamamış öğrencilerin okuma ve yazma becerilerini; drama ve oyun temelli, sanatsal alanları öğretime uyarlayarak, toplumsal değerleri de içine alarak geliştirmeyi hedeflemektedir” ifadeleri kullanıldı.
“Okuyorum Yazıyorum programında harf/ses öğretimi sanatın, oyunun ve kültürel değerlerin gücüyle yenilikçi ve özgün olarak kurgulanmıştır”
Program kurgusu ve yapılanlar ile ilgili gerçekleştirilen açıklamada şu cümleler kullanıldı; “Türkçe dersi öğretim programında belirtilen "Ses Esaslı Cümle Yöntemi "ne dayalı ilk okuma ve öğretimi esas alınmış, alternatif bir program geliştirilmemiştir. Ses Esaslı cümle yöntemine göre bir ses/harf öğretiminin; sesi hissetme, tanıma ve ayırt etme, harfi okuma ve yazma, heceler, kelimeler, metinler oluşturma, değerlendirme basamakları vardır. 17 öğretmenimiz bu basamakların her birini bir tiyatronun farklı sahneleri gibi kurgulamıştır. Okuyorum Yazıyorum programında harf/ses öğretimi sanatın, oyunun ve kültürel değerlerin gücüyle yenilikçi ve özgün olarak kurgulanmıştır.
Öğretim sürecinin tamamında balon katlama, 3 boyutlu materyal tasarımı, şarkı besteleme, masal ve hikâye oluşturma, kodlama, vantrolog kukla gösterisi, oyun oluşturma, masa tiyatrosu, işaret dili vs. etkinlikler harf/ses öğretimine uyarlanarak öğrencilerin yayın süresince ekran başından ayrılamayacağı şekilde, eli, ilgili literatürün ışığında mevcut öğretim yöntem ve tekniklerden farklı olarak tasarlanmıştır.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol