Kırklareli Sungurbey Öğrenci Yurdu Kırklarelilileri bekliyor

Kırklareli Sungurbey Öğrenci Yurdu, öğrencileri yararına gerçekleştirdiği kermeslerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Karakaş Mahallesi, Karakaşbey Caddesi, No:49-30'daki adresinde dün açılışını gerçekleştiren Sungurbey Öğrenci Yurdu kermesi, yine Kırklareli Halkının desteğini bekliyor. Saat 11.00'de yapılan açılıştan önce, gazetemiz muhabirlerine kermes hakkında kısa bir bilgi veren Yurt Müdürü İsmail Doğan şunları söyledi; "Kermesimiz geleneksel hale gelmiştir. Her yıl Nisan veya Mayıs aylarında geleneksel olarak kermesimizi yapıyoruz. 

Halkımızın teveccühü çok yüksek. Halkımıza çok teşekkür ediyorum, herkesten Allah razı olsun. Bu kermesten elde ettiğimiz gelirlerle maddi durumu zayıf olan öğrencilerimize eğitimden giyime, sağlığa kadar, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ailesine, milletine hayırlı evlat olsunlar diye elimizden geldiği kadar mücadele veriyoruz.
Kermesimizde el emeği, göz nuru dediğimiz bayanlarımızın her türlü gıda ürünleri var. Baklavasından, sarma dolmasına kadar… Dönerimiz var. Bunun yanı sıra giyim eşyalarımız var. Kadınlarımız kendi aralarında kış boyunca çalıştılar, ördüler, hazırladılar ve kermesimize bağışladılar."
Yurt Yönetiminden Mustafa Akalın'ın da hazır bulunduğu açılışta, Sungurbey Kırklareli Yurtları Genel Müdürü Ali Şentürk bir açılış konuşması yaptı . Şentürk açılıştan önce şunları söyledi;
"Kermesimizin açılışı için burada toplanmış bulunuyoruz. Bu hususta emeği geçen hanımefendilere, beyefendilere ve Kırklareli halkına, talebelerimiz ve yönetimimiz adına canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi içerisinde bulunduğumuz zaman öyle bir devir ki; gençlerimizin ahlak yönünden, din yönünden, iman yönünden mükemmel bir şekilde yetişmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu hizmetlerin bu şekilde devam etmesinin sebebi, memleketimizde gençliğin düşmüş olduğu buhrandan çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstermek içindir. Bu konudaki gayretlerimiz cehaletle savaştır bir anlamda. Biz buna 'hayır çarşısı" diyoruz. Buraya destek veren, kermesimizden alış veriş yapan, uzaktan yakından ilgisi olan herkes büyük sevap kazanmaktadır." Bu konuşmanın ardından açılış kurdelesi dualarla kesildi. Kermes, 11-20 Mayıs tarihleri arasında Karakaş Mahallesi, Karakaşbey Caddesi, No:49-30'daki adresinde, 09.00-21.00 saatleri arasında açık olacak.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kermese katılmak isterdim geç haberim oldu.

  2. Abdurrahman evli 20 Mayıs 2016 Cuma 22:14:06

    Allah muvaffak etsin