Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürü İnşaatları denetliyor

Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tahsin Halcı 11 Temmuz Salı günü Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü binası toplantı
salonunda saat 15:00 'de iş kazaları, iş sağlığı ve güvenliği
hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Halcı iş sağlığı ve iş
kazalarının azaltılması amacıyla inşaatlarda denetimde bulundu.
Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tahsin Halcı iş sağlığı ve güvenliğinin önemini anlatmak, kayıt dışı istihdamı engellemek amacıyla bina inşaatlarını ziyaret ederek gerekli denetim ve kontrolleri yapmaya başladı. 

Şimdiye kadar 50 'nin üzerinde iş yeri ziyarette bulundu ve 200 'ün üzerinde çalışan ile birebir görüşme sağlandı.
Ziyaret esnasında iş sağlığı ve güvenliği hakkında çalışanlara bilgiler verdi ve gerekli tedbirlerin alınmadığı görülen iş yerlerinde işverenleri bu konuda ikaz etti. Ayrıca İnsan sağlığının önemini vurgulayarak bu denetimlerin devam edeceğini belirtti.
Halcı “Hedefimiz ölümlü iş kazalarının ve kayıt dışı istihdamın sıfıra indirmek”
Daha sonra 11 Temmuz 2017 tarihinde Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü binası toplantı salonunda saat 15:00 'de iş kazaları ,iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantı da İl müdürü Halci iş sağlığı ve güvenliğinin önemi, olay anı ve sonrasında yapılacak işlemler, alınması gereken tedbirler ve yükümlülükler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ayrıca Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programının 2. Etabını iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmaların oluşturacağını belirterek, ölümlü iş kazalarının ve
kayıt dışı istihdamın sıfıra indirilmesinin en büyük hedefleri olduğunu söyledi.
Toplantıya işverenler, Ortak Sağlık Ve Güvenlik Birimi temsilcileri, İş sağlığı güvenliği uzmanları, İnşaatçılar Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası yetkilileri katıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol