Kırklareli Sağlıkta Fark Yarattı

Genel Sekreter Dr. Fergan GENÇ'in 10.06.2015 Tarihli NTV Haber Bülteni Yayını, BİLGİ GÜVENLİĞİ FARKINDALIK EĞİTİMİ, Verimlilik ve Karne Değerlendirme Toplantısı, Babaeski Devlet Hastanesi, Lüleburgaz Devlet Hastanesi ve Kırklareli Devlet Hastanesi ziyaretleri, Fergan GENÇ'in 19 Mayıs 2015Tarihli Hasta Ziyaretleri, Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin Açılışı Sayın Sağlık Bakanımız Dr.Mehmet MÜEZZİNOĞLU nun katılımlarıyla gerçekleşmiştir,  26 Mart Tarihli Disiplin Mevzuatı Eğitimi, HİMMS Emran Eğitim ve Konferans Etkinliği, 6-7 Mart 2015 Uluslararası Hasta İletişim Zirvesi Etkinliği, Kırklareli'nin 250 Yataklı Modern Devlet Hastanesinin devam eden çalışmaları, Kırklareli Valisi Esengül Civelek ile uyumu gibi hamleleri Kırklareli'nin sağlıktaki yerini ve kalitesini değiştirdi. Genç İle birlikte 12. Olan Kırklareli'nin şimdiki hedefi daha yukarıya çıkmak
Kırklareli'nin sağlıktaki geriye doğru ilerleyişini durduran ve yukarılara doğru çıkmasında pay sahibi olan Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr.FERGAN GENÇ farkı Kırklareli'ni sağlıkta 57. Sıradan alarak 12. Sıraya çıkarttı. 

Önadım Medya Grubu olarak sağlık konusunda attığı adımları ile KALİTELİ idarecilik kumaşını herkese ÖRNEK teşkil edecek şekilde gösteren Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr.FERGAN GENÇ'e SAĞLIKLI bir geleceğe adım adım taşınan Kırklareli halkı adına teşekkür ediyoruz.

Yrd.Doç.Dr.FERGAN GENÇ
1967 yılında Manisa Akhisar'da doğdu.Babasının adı Mustafa , annesinin adı Hatice'dir.İlk öğrenimini Gazi ilkokulu , lise öğrenimini Akhisar Manisa Lisesinde tamamladı.Tıp eğitimine 1984 yılında başladığı İstanbul Tıp Fakültesinden 1990 yılında Tıp Doktoru olarak mezun oldu.
Mecburi hizmetini Adalet Bakanlığına bağlı olarak Ağrı İli Özel Tip Cezaevi ve Adliye tabibi olarak 24.3.1992 tarihinde tamamladı.
02.4.1992 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünde göreve başladı. Burada yıllara göre sırasıyla Çevre Sağlığı ve Gıda Kontrol Şubesi , İdari ve Mali İşler Şubesi , APK (Araştırma , Planlama ve Koordinasyon) , Basın ve Halkla İlişkiler Birimi , Dış İlişkiler ve Protokol Birimi , Eğitim Şubesi , İl Fuhuşla Mücadele Komisyonu Üyeliği , 1995 yılında 5.5 ay süreyle geçici görevle görevlendirildiği Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğünde AR-GE Birim Sorumluluğu , geçici görevin bitimini müteakiben tekrar İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünde Tedavi Kurumları Şube Müdürlüğü Kamu Hastaneleri , Özel Hastaneler ve Tıp Meslekleri Şube Müdürlükleri , Sivil Savunma Birimi , Disiplin ve Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü İnceleme ve Soruşturmalar Birim Sorumluluğu gibi değişik şube ve birimlerden sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak 17.1.2013 tarihine kadar görev yaptı.
İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmekte iken 1994 yılında başladığı Adli Tıp ve Adli Bilimler Doktora eğitimini 1998 yılında tamamladı. Malpraktis temel konulu "Sağlık Personelinin Tıbbi Uygulamalardan Doğan Yasal Sorumluluğu Çerçevesinde İncelenen Olguların Değerlendirilmesi" başlıklı tezini 2001 yılında vererek 31.5.2002 tarihinde Adli Bilimler doktoru (Ph.D.Forensic Sci.) unvanını aldı.
2005-2006 döneminde İstanbul Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi Bilim Dalı Hastane Yönetimi ve Organizasyonu yüksek lisans eğitimini tamamladı.
2012-2013 döneminde İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev aldı. 20.3.2012 tarihinde Yardımcı Doçent unvanını aldı.
23.1.2014 tarihinde İstanbul Çekmece Kamu Hastaneleri Birliği Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabip Yardımcılığı görevine atandıktan sonra 15.4.2014 tarihinde Kırklareli İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine getirildi.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği , Manisalılar Derneği , Akhisarlılar Derneği , Fenerbahçe Spor Kulübü , Sarıyer Spor Kulübü üyesi olup , çeşitli dönemlerde Türkiye Karate Federasyonu , Avrupa Karate Federasyonu üyeliği ve yöneticiliği , Yeşilyurt Spor Kulübü danışmanlığı yapmıştır. İyi derecede İngilizce bilen Fergan Genç evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ortada bir gerçek varsa Belediyemiz sayesinde yılların Çamlığı yok edildi . Yeni Hastanenin yapımı hızla Devam ediyor. Eskisi ise pislik içinde ......Hala masal anlatılıyor İyi uykular

  2. kırklarelinde hasta olanlar lüleburgaz medi cent veya edirne ekola gidiyor çoğunluk istanbula gidiyor muayne ve ameliyat olmak için ekonomisi bozuk olanlar kırklarelinde ameliyat veya muayne oluyor.pınarhisar devlet hastahanesinde iki doktor var pınarhisardan hergün bir otobüs hasta olanı lüleburgaz veya kırklareline getir pınarhisardaki hastahaneyi kapat ekonomik olarak daha faydalı olur masa başı roprtajla gemi yürümüyor

  3. yeni yapılan hastanenin etrafı yolları görüntüsü ne olacak