Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezi hizmete başladı

Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılış töreni dün Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit ve beraberindekilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit ve beraberindekilerin iştirakıyla dün Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılış töreni yapıldı. İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit açılışta yaptığı konuşmasında sağlık merkezinde beslenme danışmanlığından psikososyal danışmanlığa, kadın ve üreme sağlığı hizmetlerinden kanser erken teşhis ve tarama hizmetlerine kadar birçok birimin olacağını söyledi. Açılış töreninde ilk olarak Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit söz aldı.

Bugün hastalığa değil sağlığa yatırım yapmak anlayışıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nün bir birimi olan Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılışı için toplanmış bulunmaktayız diyen Çiğdem Cerit, “Sağlıklı Hayat Merkezleri sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulan çok amaçlı yapılardır. Merkezimizde beslenme danışmanlığı, psikososyal danışmanlık, sosyal hizmet danışmanlığı, fiziksel aktivite ve fizyoterapi hizmetleri, kadın ve üreme sağlığı hizmetleri, kanser erken teşhis ve tarama hizmetleri, sigara bırakma danışmanlğı, mamografi, diyetisyen, ergoterapist, fizyoterapistlerin de işin içinde olduğu bir sağlıklı hayat modeli oluşturulmuştur. Diyabet polikliniğimiz, gebe bilgilendirme polikliniğimiz ve diğer polikliniklerimizde ihtiyaca göre Sağlık Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda faaliyetlerimizi bütüncül bir anlayışla sürdürmek için buradayız. Bugün burada yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin çok önemsendiği, tedavi hizmetlerine giden yolda güçlendirildiği bir amaca hizmet edecek olan sağlıklı hayat merkezimizin Kırklareli halkına, ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Ardından Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara konuşmasını gerçekleştirdi. Fatih Kara konuşmasında “ Şunu söylemek isterim. Bir zamanlar ülkemizde her bin bebekten 250 tanesi aşıyla önlenebilir bir hastalıktan kaybedilirdi. Birçok hastamız enfeksiyondan kaybedilirdi. Birçok kişi anne olduğu için hayatı sona ererdi. Fakat bugün baktığımızda o bin bebekten 9 tanesine bile çok diyoruz. Evet gerçekten çok. 100 binde 14 anne çok fazla diyoruz. Onları kaybetmememiz gerekiyor. Bugün yaşam tarzımızı değiştirmemiz gerekir ve bu sayede insanımız daha sağlıklı olur diyoruz. Bunlar nedir? Mesela hareketli hayat, mesela sağlıklı beslenme. Bunlar için uğraşıyoruz. Bu anlamda önemli olduğunu düşündüğüm sağlıklı hayat merkezinin Kırklareli’ne kazandırılıyor olmasının ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum. “ ifadelerini kullandı.
Kırklareli’nde en mutlu günlerinden birini yaşadığını dile getiren Kırklareli Valisi Osman Bilgin ise “İlimizde göreve başlayalı 13 ay, bu binayı ziyaret edeli yaklaşık olarak 9 ay oldu. 15 Temmuz sürecinde ülkemizde yapılan hain darbe girişimiyle birlikte milletimizin parasını hiç eden hainler bu binayı ortaya çıkardılar. Ancak bu binanın devletimize geçişiyle birlikte milletimizin parası millette kaldı. Şu an millete hizmet edecek olan çok önemli bir birimin açılışı için burada toplanmış bulunmaktayız. Bu nedenle bugün Kırklareli’ndeki en mutlu günlerimden biri olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. “ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara ve Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılış kurdelesini kestiler. Ardından merkezdeki birimler gezilerek program sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol