Kırklareli Peynirinin coğrafi tescili alınıyor

24 Nisan Salı günü Kırklareli Ticaret Borsası, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Göreve yeni seçilen Soner Ilık ve ekibine ziyarette bulunan Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve yönetim kurulu hem sohbet etti. Hem de Kırklareli için gelecek dönem çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu. Kırklareli hakkında bir müjdeyi de paylaşan başkanlar Kırklareli Beyaz Peyniri ve Kırklareli Eski Kaşarının coğrafi tescili ve patentinin alınması için birlikte
çalışacaklarını belirtti.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkanlar Kırklareli’nin en çok üretimi yapılan ürünü olan Kırklareli Peyniri hakkında açıklamalarda bulundu. Ziyarete; Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli Ticaret Borsası Başkan Vekili Hikmet Yıldırım ve borsa üyeleri katılım gösterdi.
“Birlikte hareket ederek Kırklareli’ne fayda sağlamaya çalışacağız”
Hayırlı olsun dileklerini ileten Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, “Ticaret ve Sanayi Odası’nı bugün Ticaret Borsası olarak ziyaret ediyoruz. Soner beyin nezdinden bütün Ticaret ve Sanayi Odası’nı tebrik ediyoruz ve başarılar diliyoruz. Bundan sonra tek oda zihniyeti altında Kırklareli’nin ekonomik, sosyal, kültürel alanında hep birlikte hareket ederek Kırklareli’ne fayda sağlamaya çalışacağız. O bakımdan tebrik aynı zamanda hayırlı olsun demek istedik” dedi.
“Hafta içinde müşterek imza
ile başvuracağız”
Müjdeli haberi veren Altıntel, “Bugün aynı zamanda aylardır hatta yıllardır mücadele ettiğimiz Kırklareli Beyaz Peyniri ve Eski Kaşarın coğrafi işaretini ve patentini Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası olarak almaya karar verdik. Hafta içinde müşterek imza ile başvuracağız. Kırklareli’ne bu müjdeyi de verelim. Umarım Kırklareli’ne hayırlı olur. Çünkü Kırklareli’nde en çok üretimi yapılan ürünümüz peynir, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Trakya Tanıtım Günleri’nde güzel de bir tanıtım oldu. Gelecekte hem marka hem de tanınması açısından çok iyi olacağının kanaatindeyim” şeklinde konuştu.
“Kısa bir zaman dilimi
içerisinde başarılı bir sonuca ulaşacağız”
Ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, “Öncelikle bizim kardeş kurumumuz olan Ticaret Borsası’na ziyaretleri için çok teşekkür ederiz. Kardeş kurumumuz ve sevgili Turhan Altıntel de bizim ağabeyimiz olur. Sağ olsun bizlere takıldığımız konularda yardımcı oluyor. Başkanımın da dediği gibi biz 4 yıl boyunca şehrimize ve üyelerimize hizmet edeceğiz. Geçmişten yarım kalan projeler vardı her iki kurumun da başvurduğu, Kırklareli Beyaz Peyniri ve Eski Kaşar için coğrafi tescilin alınması ile ilgili. Biz de bunu en kısa yoldan nasıl çözeriz düşüncesi ile Ankara’da bazı girişimlerde bulunduk. Bu konuda da çok kısa bir zaman dilimi içerisinde başarılı bir sonuca ulaşacağız inşallah. Cuma günü Ankara’ya gideceğiz her iki kurumunda coğrafi işaret için başvurduğu dilekçeleri müşterek olarak teke düşürüp şehrimize sahiplendireceğiz” ifadelerini kullandı.
“Köfte içinde bir tescil durumu olabilir”
Peynir haricinde köfte içinde tescil durumunun olabileceğini belirten başkanlar, “Köfte içinde bir tescil durumu olabilir. Tanıtım günlerinde hem 25 lira gibi bir fiyata satıldı hem de önünde kuyruk oldu. O derece yoğun bir ilgi vardı. Bu konuyu da TSİ’de görüşebiliriz. Daha önceden başaran örnek odalarımız var. Örneğin Keşan satır etine aldı” dediler.
Dereköy Sınır Kapısı hakkında konuşan Turhan Altıntel, 25 yıldır üzerinde çalışmaları olduğunu ifade etti. 2018 yılında revize edilmesini beklediğini belirten Altıntel, konu hakkında çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol