Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde Yatırım Atağı

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi; stratejik konum  avantajlarının yanı sıra yol, su, elektrik, doğalgaz, atık su ve arıtma altyapısı tamamlanmış, yatırımcıların gözdesi haline gelen bir organize sanayi bölgesidir. Kırklareli Organize Sanayi Bölgemizde, son 4 aylık süreçte; 19 yatırımcı firmaya toplam 605.688 m² sanayi parseli tahsisi gerçekleştirildi.OSB ‘de Bu tahsislerle birlikte yatırımcıların bölgeye 2.097.991.560,00 TL değerinde EK YATIRIM gerçekleştirecek ve 3470 kişilik EK İSTİHDAM imkânı sağlanacak.

OSB ‘de 50.000 M2 alan üzerine 16 derslikli, üç atölye ve spor salonundan oluşan Gıda, makine ve kimya bölümlerinin açılacağı meslek lisesi ile ilgili konsept proje M.E. B tarafından onaylanmış, ihale süreci devam etmektedir.
Bu avantajların yanı sıra; Kırklareli OSB, onaylanan yeni Revizyon İmar Planıyla katılımcılarına sağladığı avantajlarına bir yenisini daha eklenmiştir. Yeni imar planında Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS %70 iken %100 ‘e çıkarılmış, Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan %30 imar hakkına sahip olmuşlardır. Kırklareli OSB’nin güçlü altyapısının desteklenerek cazibesinin arttırılması ve görünürlüğün sağlanması amacıyla giriş tak tasarımı, firma totemleri ile yönlendirme tabelaları ve trafik işaretleri çevre düzenlemesi, güvenlik kamera sistemleri, ağaçlandırma ve peyzaj projelendirmeleri yapılmış, projenin ihale çalışması yapılmaktadır.
(Kırklareli Valiliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol