“Kırklareli Okuyor” projesi devam ediyor “399 kitap okudu, altın ile ödüllendirildi”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin önceki gün “Ailemle Öğreniyorum-Kırklareli Okuyor” projeleri kapsamında eğitim öğretim yılı başından beri 399 kitapla en çok kitap okuyan Hamdi Helvacıoğlu İO 4/D sınıfı öğrencisi Yağmur Elif Karademir ve ailesini Karakaş Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret ettiler. Vali Bilgin, en çok kitap okuyan Elif Karademir’i Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.
Kırklareli genelinde kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve kalıcı hale getirmek, bilgi birikimini oluşturmak, kendini ifade etme becerileri kazandırmak, ilin eğitim ve kültür seviyesini artırmak amacıyla Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin’in himayelerinde “Kırklareli Okuyor Projesi” 20 Ocak 2020 saat 20.00’da 20 dakikalık kitap okuma etkinliği ile başlatılmıştı. 

Başlatılan bu etkinliğe Kırklareli halkı büyük bir destek vermişti.
Vali Osman Bilgin, “Kırklareli Okuyor” projesi kapsamında okuyan katılımcıları projeye verdikleri desteklerden dolayı ödüllendirdiklerini belirterek, daha öncede bilindiği üzere Kırklareli Okuyor Projesi kapsamında sosyal medyada proje ile ilgili yaptığı gönderi ile en çok beğeniyi alan okuyucu Gökmen İbrahimoğlu’nun, Fenerbahçe Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksinde Fenerbahçe-Kırklarelispor maçıyla ödüllendirildiğini belirterek bugün de ilkokul öğrencisi Yağmur Elif Karademir’i 399 kitap okuması dolayısıyla cumhuriyet altını ile ödüllendirdiklerini ifade etti. Vali Bilgin, öğrencinin ailesine de “Ailemle Öğreniyorum” projesine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Vali Osman Bilgin, Kırklareli Okuyor projesinde daha büyük hedeflere ulaşılacağına inancının tam olduğunu, projeyi yakından takip ettiklerini ve proje kapsamında yaratılacak farkındalıkların ödüllendirilmeye devam edileceğini vurguladı. Kırklareli halkına “Kırklareli Okuyor” projesine verdikleri destek için teşekkür eden Vali Bilgin, her akşam saat 20’de 20d k kitap okunmasının gerektiğini ifade etti.



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol