Kırklareli OSB yatırımlarla büyüyor, Kırklareli Gelişiyor

Kırklareli OSB, stratejik konum avantajlarının yanı sıra Sosyal donatılar, çevre düzenlemesi, yol, su (2 baraja ortaklığımız bulunmakta), elektrik (100 mw lık indirici merkez yapılmakta) doğal gaz, atık su ve arıtma altyapısının tamamlanması ile birlikte, yatırımcıların gözdesi haline geldi.1997 yılında yatırımların başladığı Kırklareli Organize Sanayi Bölgemizde 2018 yılına kadar geçen 21 yıllık sürede 1200 dönüm sanayi parseli tahsisi gerçekleştirilirken, son 3 yılda ise mevcut alanın %55’i oranında 1300 dönüm sanayi parseli tahsisi gerçekleştirilmiştir...
Kırklareli Organize Sanayi Bölgemizin mevcut alan tahsisi tamamlanmış olup ilimize yaklaşık 5 milyar TL (Eski para ile 5 katrilyon) değerinde yatırım yapılarak 6500 kişi istihdam edilecektir.

Yatırımcıların artarak devam eden ilgisi karşısında bugün itibariyle Kırklareli Organize Sanayi Bölgemizde boş sanayi parseli kalmamış ve tüm sanayi parselleri satılmıştır...
Borcu olan Organize Sanayi Bölgesinden 180.000.000 Tl parası olan bir Bölge haline geldik...
Sanayicilerin acil yatırım alanı ihtiyacına cevap verebilmek üzere başlatılan, Kırklareli OSB’nin 2.061 dönüm alandaki genişleme çalışmalarına ilişkin yer seçim etüt çalışmaları tamamlanmıştır...
Yatırım yapmak isteyen ve toplamda 1000 dönüme civarında ön taleplerini Kırklareli OSB’ye ileten sanayicilere 2021 yazı sonunda genişleme alanından tahsislere başlanması ön görülmektedir.
Son olarak sektöründe öncü firmaları barındırarak katma değer, istihdam ve çevreci ilkeleri çerçevesinde Ülke ekonomisine ve ilimizin kalkınmasına katkı sağlayan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde Alüminyum profil konusunda üretimde bulunmak üzere; Model Taahhüt İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. firması ile; İmka İplik Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Dış Tic. A.Ş. firması da yatırım yapma kararları aldı. Toplamda 478 milyonluk yatırım ile Kırklareli OSB’de kurulacak olan işletmeler ilimiz istihdamına büyük katkı sağlayacaklardır.
Alüminyum profil konusunda üretimde bulunmak üzere; Model Taahhüt İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. firması Kırklareli OSB'de; 20.000 m2 alanda, 100 kişiye istihdam sağlayarak, 46.000.000 TL tutarında yatırım, İplik üretimi ve örme konusunda üretimde bulunmak üzere; İmka İplik Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Dış Tic. A.Ş. firması Kırklareli OSB'de; 113.000m2 alanda, 600 kişiye istihdam sağlayarak, 432.000.000 TL tutarında yatırım yapma kararı almışlardır.
Vali BİLGİN, OSB'nin kuruluşundan Bugüne kadar Emeği geçen başta Valilerimiz, Müteşebbis heyet üyelerimiz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Bölge Müdürlerimiz ve çalışanlarımız ile Yüklenici Firmalar ve Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim dedi.
Bu yatırımlar, katacağı katma değer ve istihdam ile ülkemize ve ilimize hayırlı olsun.
(Kırklareli Valiliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol