“Kırklareli Müzesi Umutlu Yarınlar Yaz Okulu Projesi” devam ediyor

Kırklareli Müze Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürlüğü, Kırklareli İl Halk
Kütüphanesi Müdürlüğü, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü /Çocuk Hakları İl Komitesi, Kırklareli Kent Konseyi ve Türk Kızılay’ın katkıları ile ortaklaşa yürütülen “Kırklareli Müzesi Umutlu Yarınlar Yaz Okulu” projesinde ilk hafta tamamlandı.

“Müze Eğitim Etkinlikleri” kapsamında birincisi organize edilen “Kırklareli Müzesi Umutlu Yarınlar Yaz Okulu” projesinde ilk hafta etkinlikleri sona erdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürlüğü’nün “Yıldız Dağları Tabiat Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen Yaz Okulunun ikinci grup çalışmaları dün itibarıyla başladı. Projenin ikinci ayağı 2 Ağustos Cuma günü sona erecek.
10-16 yaş aralığındaki çocuklar eğitimlerde yer alıyor
“Kırklareli Müzesi Umutlu Yarınlar Yaz Okulu” Projesi Kırklareli Müze Müdürlüğünün öncülüğünde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürlüğü, Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü/Çocuk Hakları İl Komitesi, Kırklareli Kent Konseyi ve Türk Kızılay’ın katkıları ile ortaklaşa yürütülüyor. Projede geleneksel ve somut olmayan kültürel mirasımız farklı sanat disiplinlerinin aracılığı ile 10-16 yaş aralığındaki çocuklara yansıtılıyor ve bu konuda farkındalık oluşturmaya yönelik sanatsal atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü/Çocuk Hakları İl Komitesi ile çalışmalar yürütüldü ve bölgede yaşayan Çocuk Hakları İl Komitesi üyesi 40 çocuğa yönelik projenin katılımcı kitlesi belirlendi. Bu proje ortaklığında Çocuk Hakları İl Komitesi ile proje isminin “Kırklareli Müzesi Umutlu Yarınlar Yaz Okulu” Projesi olarak belirlenmesi ile çalışmalar farklı bir boyuta taşındı.
Çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor
Konuyla ilgili olarak yapılan bilgilendirmede ise şu ifadelere yer verildi: “Kırklareli Müzesi ‘Müze Eğitim Etkinlikleri’ kapsamında farklı yaş gruplarına uygun yaklaşım özellikleriyle hazırlanmış sanatsal atölye çalışmalarını çocuklar için eğlenceli ve hareketli bir çerçevede gerçekleştirmek, eğlenirken aynı zamanda verimli geçirebilecekleri, sanatla iç içe bir yaz dönemi sunabilme gayreti ile paydaş kurumlar el ele vermiştir.
Çocukların var olan hayal güçlerini, yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarabilecekleri birlikte çalışma ve üretme kültürü oluşturmak, yaşıtlarıyla sosyalleşip hayal gücü ve yeteneklerini geliştirecekleri farklı sanat alanlarında atölye çalışmaları planlanmıştır.
Kırklareli Müze Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürlüğü, Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü /Çocuk Hakları İl Komitesi, Kırklareli Kent Konseyi ve Türk Kızılay olarak amacımız: Kırklareli ve çevresindeki tarihi, kültürel mekanların ve tabiatı koruma alanlarının tanınırlığını ve görünürlüğünü farklı disiplinleri bir araya getirerek ‘Geleneksel çocuk oyunları, sözlü mirasımız masallar, kukla, ebru, resim, heykel, drama, müzik sanatlarını aracı kullanarak’ geleneksel kültürümüzü çocuklarımızla paylaşabilmek ve beraber yorumlayabilmek.
Proje etkinlikleri ile çocuklarımıza rehberlik edebilmek ve kültürel mirasımızı günümüzle ilişkilendirebilmektir.”
Projede hangi eğitimler
uygulanıyor?
“Kendini keşfet drama, tanışma ve oyun atölyesi”, "Uçan kuklam ipli kukla atölyesi”, "Telden hayaller heykel atölyesi, “Telli tekerlekler geleneksel oyuncak atölyesi”, "Bağ bozumu asamblaj atölyesi”, “Tasarla, kes, yakıştır atık kıyafet atölyesi”, “Öykü yazım atölyesi”, "Su da dans ebru atölyesi” 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol