Kırklareli Musiki Derneği kuruldu

Kırklareli Musiki Derneği Başkanı ve Şefi Efe Çakmak dün gazetemizi ziyaret etti. Çakmak, Ağustos ayında genel kurullarını gerçekleştirdiklerini, Türk Sanat Müziği ve Halk Müziğine gönül verenleri bir çatı altında toplamayı amaçladıklarını belirtti.  

Ağustos 2019’da genel kurulunu gerçekleştiren Kırklareli Musiki Derneği resmi olarak kuruluşunu yaptı. 

Bu kapsamda, Derneğin kurucu başkanı ve şefi Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu Kültür Bakanlığı misafir ses sanatçısı Efe Çakmak dün gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Bugüne kadar ilimizde musiki alanında böyle bir dernek kurulmadığı ve Türk Müziğine gönül verenleri bir çatı altında toplamayı amaçladıkları için “Kırklareli Musiki Derneği”ni kurduklarını ifade eden Çakmak, derneğin şu an için 22 üyesi olduğunu söyledi. 8 kişilik orkestrası ile her Salı günü saat 19.30’da Özel İdare İşhanının birinci katında çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Efe Çakmak, yaklaşık bir buçuk aydır çalışmaların sürdüğünü söyledi. En büyük hedeflerinden birisinin de sınır ötesi işbirliği ile ortak bir konsere imza atmak olduğunu belirten Çakmak, 2020’nin başlarından itibaren ilimizde yerel konserlere başlanacağını müjdeledi.
Türk sanat müziği ve Türk halk müziği sevenlere çağrıda bulunan Çakmak; “Dernek olarak gayemiz, Kırklareli'nde yapacağımız musiki çalışmaları ile 7'den 70'e Türk Müziğini sevdirmek; ayrıca konserler düzenleyerek bu gök kubbede bir hoş sadâ bırakabilmek. Sizler de bizim çalışmalarımıza katılmak istiyorsanız sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
Son olarak sözü Yahyâ Kemâl Beyefendiye bırakalım :
“Çok insan anlayamaz eski musikimizden
Ve ondan anlayamayan bir şey anlamaz bizden...” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol