Kırklareli Millet Bahçesi’nin temeli atıldı

Koşu, yürüyüş, bisiklet parkurları, dinlenme ve piknik alanlarının yer aldığı, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği 55 bin metrekare alanda yapılacak Kırklareli Merkez’deki Millet Bahçesi’nin temeli dün saat 16.00’da il protokolünün katılımı ile atıldı. Dualar eşliğinde kurban kesilerek temeli atılan Millet Bahçesi’nin 2023 yılında halka arz edileceğini belirten AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, bu alanın Kırklareli’nin yeni sembolü olacağını ifade ederek, “Şehrimizin tam kalbinde, İlimizin yeni sembollerinden biri olarak yaşam biçimimizin ve birikimimizin zaman boyutunda mekâna yansımasının en güzel örneğini oluşturacak Kırklareli Millet Bahçesi; halkımızı doğa ile buluşturarak, rekreasyon, aktif yaşam ve sosyalleşme gereksinimlerini karşılayacak, gerektiğinde afet toplanma alanı olarak ta kullanılacaktır” dedi.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin’de aslına uygun restore edilerek hayata geçecek mevcut binalar ile Millet Bahçesi’nin Kırklareli’nin önceki görünümünü büyük ölçüde değiştireceğini dile getirdi. Projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Bilgin, “55 bin metrekare alanı ile inşasına başlanan Kırklareli Millet Bahçesi projemizin her yaştan insana hitap edebilecek nitelikte olmasına özen gösterilmiştir. Proje içerisinde çocuk ve gençlerimiz için aktivite alanları, sosyal ve kültürel faaliyetler için konser-festival alanları, bisiklet-koşu-yürüyüş alanları, piknik alanları, su öğeleri ve yeme-içme birimleri gibi sosyal donatılarımız bulunacaktır. Amacımız kentimiz için bir cazibe merkezi oluşturarak vatandaşlarımıza sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda önemli ölçüde değer sağlayacak yaşam alanları elde etmektir” diye konuştu. Tören konuşmaların ardından İl Müftüsü Aydın Yığman’ın ettirdiği dualar ve kesilen kurban eşliğinde temelin atılması ile son buldu. Protokol törenin ardından alanda incelemelerde bulundu. (Murat Taner)/(Haberin Detayları Yarın)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. havada eller şifreleri 11 Mayıs 2022 Çarşamba 12:17:55

    Bunların elleri havadayken "bizlere servetler bahşeden milletimize şükürler olsun" duasındalar elleri havada millet ise "bizleri bu hallere düşürenler kahrosunlar" bedduasındalar...