Kırklareli Meşe Balı Coğrafi İşaret Tanıtım Toplantısı yapıldı

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde dün Cazibe Merkezi Salonu’nda Kırklareli Meşe Balı Coğrafi İşaret Tanıtım Toplantısı yapıldı. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, yapılan toplantıda arı üreticilerini her zaman desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Kırklareli Meşe Balı Coğrafi İşaret Tanıtım Toplantısı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel konuşmasını gerçekleştirdi. Yapılan bu toplantıdan sonra üretimin artacağını belirten Funda Eylem Özel “Bugün burada meşe balı coğrafi işaret projesi için toplanmış bulunmaktayız. 2013 yılında Kofçaz ilçesinde başlayan Pınarhisar, Merkez, Vize ve Demirköy ilçelerinde devam eden bir çalışma bu. Coğrafi işaretler denince aklımıza ilk olarak Kırklarelimiz ile ilgili peynir, hardaliye, kıvırcık kuzu eti geliyor. İnşallah bu günden sonra da meşe balı olacak. Ben bu çalışmayı İl Gıda Şube Müdürüyken de sizlerle paylaştım. Meşe balı ile ilgili ambalajlama, paketleme ve daha birçok konuda o dönemler toplantılar yaptık. İlimizde yaklaşık 50.000 adet kovan, 7.004 ton da bal üretimimiz var. Her zaman bu üretim kapasitesi neden daha fazla olmuyor şeklinde tartışmıştık. Sizlerin burada yoğun katılımınız ile birlikte coğrafi işaretler çalışmalarıyla, bu üretim kapasitesini de arttıracağımıza inanıyorum. O yüzden hepinize ürettiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birlik başkanlarımıza da hepimizi bir çatı altında topladığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Ben her zaman sizleri destekliyorum. Veteriner Hekim olmam dolayısıyla hayvancılık faaliyetlerinde de destek vermek istiyorum. Bu konuda biz hazırız. İnşallah bu toplantıdan sonra hocamızın yönlendirmesi ile birlikte güzel şeyler yapılacağına inanıyorum. O yüzden sizlere teşekkür ediyorum ve saygılar sunuyorum. “ ifadelerini kullandı.
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel’in konuşmasının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Kolaylı ve Marmara Orman Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Özdemir, meşe balı tanıtım sunumlarını gerçekleştirdiler. Yapılan sunumların ardında program sona erdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kırklareli cazibe merkezi her zaman cazibesini koruyacak konulara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bende her zamanki gibi kalorifer peteğinin hemen yanında yerimi almıştım. :) Meşe balı üretimi benim balıkçılık misyonluğumdan sonra el attığım çok önemli ve çok değerli bir konudur. Bu tür oluşumlarda yerimi almaya ve diğer üretici arkadaşlarım ile birlikte tüketiciye gönül rahatlığı ile başımız dik alnımız açık ulaşmaya devam edeceğiz inşallah...