Kırklareli Kıvırcık Kuzu Eti’ne coğrafi işaret

Trakya Kalkınma Ajansı ile Kırklareli İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında Kırklareli Kıvırcık Kuzu Eti’ne coğrafi işaret alınmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Trakya Kalkınma Ajansı ile Kırklareli İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında Kırklareli Kıvırcık Kuzu Eti’ne coğrafi işaret alınmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle Türk Patent Enstitüsü'ne coğrafi işaret başvurusu yapılacak.
Trakya Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen imza töreni ile Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Kırklareli İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral protokolü imzaladı.
İmzalanan protokol hakkında açıklamalarda bulunan Bülent Oral, kıvırcık koyun ırkının gerek
bölge gerekse Türkiye’de et kalitesi yönünden ilk sırada yer aldığını ifade etti.
Küçükbaş hayvancılık konusunda Kırklareli’nde önemli mesafeler kat etmek istediklerini ve burayı bir üretim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini aktaran Oral, “Küçükbaş hayvancılığının et, süt ve yapağı verimini yükselterek ilimizin küçükbaş hayvancılığının üretim merkezi haline gelmesini sağlamak için çalışmalarımız ilk günde olduğu gibi önümüzdeki süreçte de devam edecek. Kırklareli kıvırcığını her fırsatta anlatmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.
Nesli tükenme tehlikesi altında olan kıvırcık koyunu yaklaşık 7 yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. helal Bülent başkan seninle gurur duyoyoruz Demirköylü çoban samakaof