Kırklareli Kariyer ve İstihdam Fuarı açıldı

Kırklareli Üniversitesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Kırklareli Kariyer ve İstihdam Fuarı” Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesinde kapılarını açtı. Açılışta konuşan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi; “Önemli bir faaliyet. Burada sanayici üniversite ve öğrenci buluşacak. Özellikle öğrencilerimizin kariyer planlaması ve iş hayatı planlaması için anlamlı, önemli ve değerlidir” dedi.

Kırklareli Üniversitesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Kariyer ve İstihdam Fuarı, 11
Nisan Çarşamba günü Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesinde Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, Ticaret Borsası Başkan Vekili Hikmet Yıldırım, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Gençlik, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel
Babuşçu, kurum müdürleri ve üniversite personeli ve öğrenciler katılımı ile açıldı.
Açılış öncesi Kariyer ve İstihdam Fuarı ile ilgili açıklamada bulunan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi “Önemli bir faaliyet. Burada sanayici üniversite ve öğrenci buluşacak. Özellikle öğrencilerimizin kariyer planlaması ve iş hayatı planlaması için anlamlı, önemli ve değerlidir. Akademik bilginin yeterli değildir. Gerçek hayat akademik bilgiden daha farklıdır. Bunu burada görecekler ve inşallah hayallerini süsleyen iş imkanlarına belki bir derece kavuşmuş olacak, geleceklerini de bu şekilde planlamış olacaklar. Sanayicimizin de yetişmiş eleman ihtiyacı giderilmiş olacak” dedi.
“Kariyer ve İstihdam Fuarı 3,5 milyon Euro’luk bir Avrupa Birliği projesi kapsamında doğmuştur”
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin ardından Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Bu gün burada ikincisini düzenlemiş olduğumuz Trakya Kariyer Günleri Fuarı kapsamında bulunmaktayız. Geçen sene Mühendislik Fakültesinde yapmıştık. Biraz küçüktü bu sene biraz daha büyüterek ve daha iyi bir organizasyon ile burada yapmaktayız. Bu programımız Trakya Kariyer Günleri kapsamında 3,5 milyon Euro’luk bir Avrupa Birlik projesi kapsamında doğmuştur. 3 üniversitemizde kariyer günleri kurularak ve orada 4-5 uzman verilerek öğrencilerimizin üniversiteye girdiği andan itibaren bitirinceye kadar kendi kariyerleri ile ilgi geleceği ilgi planları yapabilecek, ona destek verebilecek, yön gösterebilecek uzmanların olduğu ve amacımız burada öğrencilerin üniversiteye girdiğinden itibaren Kırklareli’nin ne şekilde olduğunu, üniversitenin yapısının nasıl olduğunu imkanların nasıl olduğunu bölgedeki iş imkanlarının nasıl olduğunu hangi sektörlerin olduğunu yazı ve yıl boyunca staj imkanlarını olmadığı gibi bu alanlarda öğrencinin ihtiyaç duyduğu ve kendisinin geleceğe hazırlanması ile ilgili bütün alanları kapsayan yön veren ve yön gösteren bir amaç için kuruldu” şeklinde ifade etti. Konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengöürü ve öğrenciler açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardından Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi stantları gezerek Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengöürü ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’nden bilgi aldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol