Kırklareli Kanser Savaş Derneği'nden 4 Şubat açıklaması

Kırklareli Kanser Savaş Derneği 4 Şubat Dünya Kanser Günü sebebiyle bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi; "Bugün 4 Şubat Dünya Kanser günü.
Birçok insanın adını bile söylemekten korktuğu bu hastalık ne yazık ki her geçen gün artmaya ve insanlarımızı üzmeye devam etmektedir.
Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyondan fazla insan bu hastalığa yakalanmakta ve tedavi için uğraşmaktadır. Ülkemizde de yaklaşık bir milyon üç yüz bin kanserli hasta bulunmakta ve bu sayıya her yıl yaklaşık 160 bin kişi daha eklenmektedir. Kanser farklı şekillerde herkesi etkilemektedir.
Her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olan ve pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığa karşı toplumsal bilinci arttırmak ve kansere karşı her zamankinden daha uyumlu ve koordineli bir mücadeleye ihtiyaç vardır.
Bu nedenle tüm insanların birey, aile ve toplum üzerindeki kanserin etkilerini azaltmaya yönelik önlem alacak gücü vardır.
Burada bu bilgileri paylaşmak insanları üzmek yâda korkutmak amacında değildir.
Amaç daha bilinçli, planlı ve mücadele gücü etkin bir tolum yaratmaktır Toplum ve bireysel olarak neler yapabiliriz bu olguyu yerleştirmektir.
Neler yapabiliriz; Algıları değiştirebiliriz, bağlantılarımızı kullanabiliriz, birlikte çalışabiliriz, çalışmalar düzenleyebiliriz, harekete geçebiliriz, kanseri önleyebiliriz, politikaları şekillendirebiliriz, sağlıklı çevre yaratabiliriz, tedaviye erişimi arttırabiliriz ve yatırım yapabiliriz.
Neler yapabilirim; Açıkça konuşabilirim, Başkalarını destekleyebilirim, destek isteyebilirim, erken teşhisin önemini anlayabilirim, hikayemi paylaşabilirim, işe dönebilirim, kendim olabilirim, Sağlıklı yaşam tarzını seçebilirim, sevebilirim, sevilebilirim, kanser yolculuğumu yönetebilirim.
İlkelerini benimseyerek hareket etmeli ve Kanseri yenmeyi başarabiliriz.
Bu nedenle tüm halkımızı Kırklareli Kanser Savaş Derneğine birlikte mücadele etmeye bekliyoruz.” (Kırklareli Kanser Savaş Derneği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol