Kırklareli Halk Sağlığı çalışmalarına devam ediyor

Kırklareli Halk Sağlığı Merkezi, ilimizde gerçekleştirdiği etkinliklere devam ediyor. Son olarak "16-22 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" kapsamında okullarda çalışmalar yürüten Halk Sağlığı ekipleri, öğrencilere yaptığı aşı uygulamalarının yanında, kurumlara yönelik eğitimlerine de devam ediyor
16-22 Kasım 2015 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" kapsamında Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, okullarda çalışma yaptı. Uygulama kapsamında anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine diş muayenesi ve florlu vernik uygulaması; 2-3-4. sınıflara da diş fırçasıyla florlu jel uygulaması yapıldı. Koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamalarına Demirköy ilçesi ve köyleri, Merkez ilçe ve köyleri, Vize ilçesi ve köyleri, Babaeski ilçesi ve köyleri, Pehlivanköy ilçesi ve köyleri ile Kofçaz ilçesi ve köyleri ile başlayan ekipler, son olarak Ağız ve Diş Sağlığı uygulamaları için Doğa Koleji'ne ziyaret gerçekleştirdi.
Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü, okullarda aşı uygulamalarına da devam ediyor. Müdürlüğe bağlı Babaeski Toplum Sağlığı ekipleri, Babaeski Plevne İlköğretim ve Babaeski Atatürk İlköğretim Okulları'nda öğrencilere aşılarını yaptı.
"20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü"nü de unutmayan Kırklareli Halk Sağlığı Merkezi, bu kapsamda çocuklara yönelik etkinlik gerçekleştirdi. Çocuk Hakları Günü dolayısıyla, Kırklareli Merkez Yayla Ayçiçeği Anaokulu'nda ve Bilal Yapıcı Anaokulu'nda öğrencilere yönelik kukla gösterisi yapıldı.
17 Kasım 2015 günü Kofçaz'da, 19 Kasım 2015 günü Demirköy'de, 20 Kasım 2015 günü de Vize ve Pınarhisar İlçesi'nde muhtar ve belediyelere yönelik, Kırklareli Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Ayçin Uğur tarafından "Su Güvenliği" konulu hizmet içi eğitim verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol