Kırklareli Halk Sağlığı Hizmetleri Değerlendirildi

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Halk Sağlığı Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı 3 Ocak Perşembe gerçekleştirildi. Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda yapılan değerlendirme toplantısında ilimizdeki sağlık hizmetleri sayısal veriler üzerinden detaylı bir şekilde aktarıldı.

Halk Sağlığı Hizmetlerinin değerlendirmesini yapmak üzere Sağlık Bakanlığımız 1.Hukuk Müşaviri Halil Şen, 1.Basamak Sağlık Kuruluşları Planlama ve Organizasyon Daire Başkanı, Tacettin Kızılboğa, Kanser Daire Başkanı Murat Türkyılmaz, Kronik Hastalıklar ve Yaşlı Sağlığı Daire Başkanı Banu Ekinci Kırklareli’ne geldi. Toplantıya bakanlık konukları haricinde Kırklareli Vali Yardımcısı Emre Öztürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, İl Milli Eğitim Müdürü Cahit Akın, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Karaman ve İl Tarım ve Orman Müdürü Eylem Funda Özel de katıldı.
5, 10 ya da 20 sene sonra faydası
görülecek
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit yaptı. Cerit halk sağlığının her şeyden daha fazla ön planda tutulduğunu belirterek, halk sağlığının her geçen gün daha da iyiye gitmesi için mücadele ettiklerini ifade etti. Günümüzde yapılan sağlık hizmetlerinin ve çalışmalarının 5, 10 ya da 20 sene sonra faydasının görüleceğini kaydetti. Bu manada halk sağlığı hizmetlerini şimdi toprağa gömülen sonra verim verecek bitkilere benzetti. Kronik Hastalıklar ve Yaşlı Sağlığı Daire Başkanı Banu Ekinci de konuşma yaparak halk sağlığını iyileştirmek için çalıştıklarını vurguladı. Kürsüye son olarak Kırklareli Vali Yardımcısı Emre Öztürk geldi. Öztürk sağlık bakanlığının ve müdürlüklerin vatandaşlar için çalıştığını ve herhangi bir aksaklık çıktığı zaman en kısa sürede çözülmesi için çalışıldığını vurguladı.
Konuşmaların sonrasında Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Daire Başkanı Ayçin Uğur tarafından ilimizin sağlık hizmetlerinin detaylı bir sunumu yapıldı. Toplantı yapılan sunum üzerinden fikir alışverişi ile gerçekleştirildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol