Kırklareli HSM, öğrencilere el yıkamanın önemini anlattı

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, “15 Ekim Dünya El Yıkama Günü”nde, ellerin su ve sabunla yıkanmasının özendirilmesi ve çocukların bilgilendirilmesi amacı ile Anaokulu     öğrencilerine eğitim verildi

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü; kamu sağlığının korunası adına, hizmet içi eğitimlerinin yanı sıra, önemli günlerde vatandaşlara yönelik olarak bilinçlendirme çalışmalarını da sürdürüyor.
İlimizdeki öğrencilere dönük olarak da bilgilendirme çalışması yürüten Müdürlük son olarak, “15 Ekim Dünya El Yıkama Günü”nde, çocuklara, ellerin su ve sabunla yıkanmasının özendirilmesi ve çocukların bilgilendirilmesi amacıyla Anaokulu öğrencilerine eğitim verdi. Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi’nde görevli Uzman Hemşire Emel May ve Ebe Zeynep Olur tarafından “15 Ekim Dünya El Yıkama Günü” etkinliği olarak verilen eğitimde uzmanlar el yıkamanın önemini şöyle vurguladı: “El yıkama, hastalıklardan korunmak için en basit, en etkili ve en maliyetsiz yöntemlerden biridir. Doğru el yıkama tekniği ile birçok hastalık etkeni mikroorganizmalardan korunabiliriz. El yıkamadaki temel amaç, bakteriler ve virüsler gibi hastalık etkenlerini ve kimyasal maddeler gibi kişisel zararlıları temizlemektir. Ellerimiz çevreyle en çok temas eden organımızdır.
Bu nedenle birçok mikroorganizma barındırmaktadır. El yıkama çok sıradan ve günlük bir iş olmasına rağmen en çok ihmal edilen bir davranıştır.”



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol