Kırklareli GHSİM'nde neler oluyor?

İlimizin başarılı sporcularının önüne set koyduğu iddia edilen Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne tepkiler devam ediyor. GHSİM salonlarında çalışan spor kulüplerinden fahiş bir ücret istenmesinden, İl Müdürünün keyfi bir tutum ile "Gidilen resmi maçlarda istediği antrenöre görev vermekte istemediklerini ise yok kabul etmekte" gibi pekçok rahatsız edici konuyu sıralayan sporcularımız; "Bu düşmanlık nedendir, anlayabilmiş değiliz" yorumunda bulunuyorlar...

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hakkındaki yanlış uygulama iddiaları devam ediyor. Bu anlamda GHSİM tesislerinden yaşana sıkıntıları ve buna bağlı olarak yine kurumun yürüttülü yanlış politiklalardan şikayetçi olan sporcu ve antrönerler gazetemize yaptıkları yazılı basın açıklamasında şunları kaydettiler. Söz konusu yazıyı sizlerle paylaşıyor, yorumunu da siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz;
"İlimiz GHSİM'de spor yaptırmak sporu teşvik ederek eldeki tesisleri Kırklarelinde spor yapmak isteyen bireylere ve çocuklarımıza açarak kullanıma sunması gereken il müdürü Muammer Aydın maalesef spora destek yerine köstek olmaya devam ediyor
1- 2006 -yılından bu yana yürürlükte olan bir talimatname kaynak gösterilerek GHSİM salonlarında çalışan spor kulüplerinden fahiş bir ücret istenmiş gelen tepkiler üzerine istenen rakam aşağılara çekilmek zorunda kalmıştır. ( Edirnede saati 5 TL bizde 15 TL. Diğer illerin bir çoğunda alınmamaktadır) Devletin, vatandaşlarının ve gençliğinin hizmetine sunduğu salonlarından para kazanmak gibi bir düşünce içerisinde olabileceğini sanmıyoruz. Devletimizin spor yaptırmak için görevlendirdiği idareci buraları kazanç kapısı olarak görmektedir burada sporcu çalıştıran antrenörleri baskı yoluyla yıldırarak salonlardan ayrılmaları için uğraş vermektedir.
2- Kırklareli tarihinde Dünya, Avrupa, Balkan, Uluslararası ve Türkiye Şampiyonalarında dereceye girmiş sporcularımızın resimleri Ayşenur Taşbakan Antrenman Salonunda yıllardır durmakta iken, spora hizmet ettiğini sanan GHSİM Müdürü Muammer Aydın tarafından salondan çıkartılmıştır. İlimiz adına gurur vesilesi olmuş olan sporcularımızın resimlerini salondan kaldırtarak sporun nesine hizmet ettiğini anlamış değiliz. O resimler diğer sporcular için bir teşvik unsuruyken ana ve babaları için gurur vesilesidir. O resimler başarılı sporcuları onere etmek için oraya konulmuştur. Kaldı ki salona ismini veren Dünya Şampiyonumuz Ayşenur Taşbakanın salona adını vereceksin ama resmini salondan atacaksın.
3- GHSİM Müdürü Muammer Aydın keyfi bir tutum ile gidilen resmi maçlarda istediği antrenöre görev vermekte istemediklerini ise yok kabul etmektedir. Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığı 2016 yılı yurt içi faaliyet talimatnamesinin Türkiye Şampiyonalarına katılımlarla ilgili 4. Madde (b) bendine göre illerde yapılacak seçme müsabakaları ve takım oluşturulması ile ilgili tüm sorumluluk il temsilcisinde olacaktır. (Takım, Sporcu, Antrenör ve İdareciden oluşmaktadır)
Yine aynı talimatnamenin mali konularla ilgili 17. Maddesinin (b) bendine göre "Görevlendirilen idareci ve antrenörlerin harcirahları Türkiye Taekwondo Federasyonunca karşılanacaktır" ibaresi olmasına rağmen her zorluğa göğüs gererek sporcuları şampiyonaya hazırlayan hocaları maç listesine yazıp görevlendirilmedikleri için hacirah alamadıklarından maddi sıkıntılara düşmektedir. Dolayısıyla il müdürü; spor yaptıran, fedakarca uğraşan, ilimizin adını dünyada, Avrupa'da, Balkanlar'da duyurarak istiklal marşımızı dinleten bu hocalarımız maddi ve manevi baskılarla yıldırma politikası izlemektedir. Dolayısıyla bunun zararını sporcularımız görmektedir. İl müdürü bu tutumuyla tüm Kırklarelini cezalandırmaktadır.
4- 10.10.2016 tarihinde GHSİM tarafından organize edilen Amatör Spor Haftası açılışı yapıldı. Açılışta ilimizi resmi Türkiye şampiyonalarında dünya, Avrupa, Aalkan ve uluslararası şampiyonalarda temsil etmiş, derece yapmış sporcularımıza plaket verilerek ödüllendirilmişlerdir. Bunu düşünüp uygulayanları kutluyoruz. Bu çocukların onore edilmesi adına gayet güzel olmuştur.
Fakat buraya ilimizde tüm derece yapmış sporcuların ve takımların davet edilmesini beklerdik. Maalesef 2016 yılında Avrupa şampiyonu, Balkan Şampiyonu, Türkiye Şampiyonları çıkartmış olan Kırklareli Spor Kulübü sporcuları davet edilmemişlerdir. Biz verilecek olan hediye veya plaketin peşinde değiliz. Niye o kalabalık sporcu topluluğunun önünde bizim sporcularımız anons edilip onore edilmediler. 24-25 Eylül'de Bulgaristan'da Balkan Şampiyonu olan sporcumuzu kabul ederek tebrik etme zahmetine bile girmemiştir. Kırklareli ekmeğini yiyip, Kırklareli halkına Kırklareli çocuğununa hizmet için burada bulunan GHSİM müdürünün bu Kırklareli Spor -düşmanlığı nedendir anlamış değiliz Kırklareli kamaoyunun bilgilerine sunarız."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. GAZETE TRAKYAYI BURADA KINIYORUM KBESK TEKERLEKLİ SANDALYE TAKIMI SON 2 YIL ÜSTÜSTE BALKAN ŞAMPİYONUMASA TENİSİ TAKIMIMIZ 3 SENEDİR MUHTELİF KLASLARDA FERDİ VE TAKIM ŞAMPİYONLUĞU VE 2016 DA MART AYINDA TÜRKİYE-MAYIS AYINDA AVRUPA VE EKİM AYININ İLK HAFTASINDA DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN SPORCUMUZDA HİÇ BAHSETMİYOR ACABA NEDEN.?BİZİM BİLDİĞİMİZ GAZETE TRAKYA TRAKYANIN TARAFSIZ VE LİDER GAZETESİYDİ BU AYIRIMCILIK GAZETE TRAKYANIN ÖNCÜSÜNÜE YAKIŞMIYOR...

  2. Peki bazı Antrenörlerde Bu çocuklar dan ve velilerinden kaçar para aidat topluyorlar onları da yazsaydınız.

  3. Bu yazıyı yeni okudum. Kendim de yıllardır spor camiasının içindeyim. Bu güne kadar Spor Müdürü Muhammer bey kadar işini düzgün yapan haksızlık ve harama bulaşmayan çalışkan dürüst ve gayretli birini görmedim. Spor salonunu babasının malı gibi tepe tepe kullanan bu açıklamanın sahiplerini kamuoyu çok iyi tanıyor. Adama hiç boş yere iftira atmayın herkes neyin ne olduğunu biliyor. Siz basın mensuplarına da tavsiyem bu yalancıların söylediklerine inanmayın. Adam spor müdürlüğüne tertip düzen ve nizam getirdi. Kimin kuyruğuna bastıysa çıkarlarını engellediyse hemen iftiraya başlıyorlar.

  4. Tekvando kulüpleri haksızdır 02 Eylül 2017 Cumartesi 10:16:59

    Bazı özel spor kulüplerinin yemlerini kesti de ondan ciyak ciyak bağırıyorlardı. Bakın şimdi sesleri çıkıyor mu? Ne kanun tanıyorlardı ne de kural. Spor Müdürü hepsini hizaya çekti. Şimdi hepsi süt dökmüş kedi gibi oldular. helal olsun adama. Bu kurumu on yıllardır yalan edenlerin elinden kurtardı ve düzene soktu.

  5. Sizi bu il müdürünene düşman yapan nedir acaba? Kırklareli bundan öncesi alışmıştı peşkeş çekmeye bunlara dur dediği için karalama kampanyası başlatıldı adam gibi adam Muammer bey helal olsun..

  6. Gençlik müdürü Muammer Aydın Kirklareline gelmiş en delikanlı en namuslu en şerefli yöneticidir. Ne kadar hırsız arsız namussuz varsa sadece onlar memnun değiller. İhale hırsızlarından tutun da sporvsalonlarini çiftliğe çeviren alacakların hepsinin bir bir gereğini yaptı. Tebrik ediyorum Muammer beyi. Allah her kuruma böyle çalışkan dürüst devlet ve milletin malını koruyan kanunsuzlara gereğini yapan yöneticiler nasip etsin

  7. Neler oluyor biliyor musunuz? Hırsız arsız kanunsuz haram kazanç elde eden kurumun salonlarını kullanıp vatandaştan çocuklardan para alan kuşak sınavlarında aileleri soyan bazı sözde antrenör ve kulüpler namuslu dürüst çalışkan ve şık bir Müdür ile karşılaştılar ve tokadı yediler. Sonra da siz tanıdıkları ve aldattiklari basın aracılığı ile de bu yalan haberi yaptırdılar.

  8. Kırklareli böyle delikanlı şerefli ve dürüst bir müdür görmüş müdür acaba merak ediyorum? Ne kadar kanunsuz alçak art niyetli devlet malını çalan varsa hepsine Osmanlı tokadını kondurdu. Helal olsun müdür beye