Kırklareli Fırtına İle Tanıştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Marmara bölgesi için yaptığı fırtına uyarısı Kırklareli’nde de kendisini ciddi anlamda hissettirdi. Şiddetli rüzgar nedeniyle direkler devrildi, ağaçlar yıkıldı. Pınarhisar’da bir okulun duvarı çöktü. Bazı işyerlerinin camları kırıldı, çatıları uçtu. Merkezde uçan çatılar nedeniyle araçlar zarar gördü. Maddi hasar oluştu. Kırklareli Valiliği okulları 1 günlüğüne tatil etti. Yine kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile hamile personel izinli sayıldı. AFAD ve Belediye ekipleri maddi hasar nedeniyle zara oluşan yerlerde çalışma yaptı. Bazı sokaklarda oluşan tehlike nedeniyle polis ekipleri bu sokakları geçici olarak trafiğe kapattı. Gece boyu devam eden fırtına dün öğle saatlerine doğru etkisini yitirdi. Geride maddi hasar bıraktı. Kırklareli Valiliği oluşan hasar nedeniyle maddi kayba uğrayanların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvuruda bulunarak zarar tespiti yaptırmalarını istedi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 10 Ocak’ta Marmara bölgesindeki iller için yaptığı fırtına uyarısı Kırklareli’nde de hissedildi. Fırtına nedeniyle maddi hasar oluştu. Önceki gün akşam saatlerine doğru hızını artıran şiddetli rüzgar gece ağaçları ve direkleri devirdi, çatıları uçurdu. Kırklareli Merkez’de çok sayıda çatının uçtuğu belirtildi. Uçan çatılar nedeniyle bazı araçlarda hasar meydana geldi. Dükkanların camları kırıldı. Pınarhisar’da Koloğlu İlkokulu’nun giriş duvarı ile buradaki bir ağaç yıkıldı.
Maddi hasarın ardından AFAD ve Kırklareli Belediyesine ait ekipler ile polis zararın oluştuğu bölgelerde çalışma yaptı. Uçan çatılar düştükleri yerde sökülerek kaldırıldı. Polis bazı sokaklarda geçici olarak trafiği durdurdu. Gece saatlerinde Kırklareli Valiliği bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada;
“İlimiz Merkezinde ve Kofçaz İlçemizde olumsuz hava koşulları sebebiyle; resmî-özel tüm okullar ile bağlı bütün eğitim kurumlarında “yüz yüze eğitim” faaliyetlerine 12 Ocak 2022 Çarşamba günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaklardır.
İlimizde yaşanan şiddetli fırtına sebebi ile İl Merkezimiz başta olmak üzere bazı ilçelerimizde yaşanan çatı uçması, ağaç devrilmeleri, baca yangınları gibi yaşanan olumsuzluklar karşısında, AFAD ve ilgili tüm ekiplerimiz, Valimiz Sayın Osman BİLGİN’in talimatlarıyla (Sayın Valimizin Ankara’da Bakanlıklara yapmış olduğu ziyaretler nedeniyle saha çalışmaları Vali Yardımcımız koordinesinde yapılmaktadır) ilk andan itibaren saha çalışmaları yapılmakta ve gerekli tüm önlemler almaktadır.
Siz değerli vatandaşlarımızın da fırtına ve olumsuz hava koşullarından etkilenmemeleri için zorunlu kalmadıkça evlerinden çıkmamaları, can ve mal güvenliğini için yetkili kurumların uyarılarını dikkate almaları büyük önem arz etmektedir.
Karşılaşılabilecek olumsuz durumlarda bireysel müdahalelerden kaçınılması 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden bildirimde bulunulması önemle rica olunur” denildi.
“Hasarınızı 112’ye
bildirin”
Valilik dün de öğle saatlerine doğru ikinci bir açıklama yayımlayarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu. Maddi zarara uğrayan vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirimde bulunmalarını istedi. Açıklamada; “İlimiz genelinde yaşanan şiddetli fırtına ve olumsuz hava şartlarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Valimiz Sayın Osman BİLGİN’in koordinasyon ve yönetiminde ilk andan itibaren ilgili tüm kurumlarımızın eş güdümünde yürütülen hasarların önlenmesine yönelik saha çalışmaları ile birlikte olumsuz hava koşulları sebebiyle maddi hasara uğrayan tüm vatandaşlarımızın hasar tespit çalışmalarına ivedilikle başlanmıştır.
Olumsuz hava şartları sebebiyle maddi hasara uğrayan tüm vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirmeleri durumunda, teknik ekiplerimizce hasar tespitleri yapılacaktır.
Devletimiz her zaman vatandaşının yanında. Yaralarımızı en kısa sürede saracağız. Allah ülkemizi ve ilimizi her türlü afetten korusun” ifadelerine yer verildi... (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol