Kırklareli Fen Lisesi, 14. Dönem mezunlarını verdi

Kırklareli Fen Lisesi, perşembe günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği törenle 14. Dönem mezunlarını verdi. Yoğun bir katılımla düzenlenen törende 78 öğrenci mezun olma sevinci yaşadı.

Kırklareli Fen Lisesi Mezuniyet Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kırklareli Fen Lisesi Okul Müdürü Nurşen Turgut, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 14. dönem itibarıyla 501 mezun verdiklerini belirten Nurşen Turgut, “Sayın Protokol, kıymetli misafirler, sevgili öğrenciler, basınımızın güzide temsilcileri hanımefendiler, beyefendiler 2018-2019 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenimize hoş geldiniz. Kuruluşumuzun 17. yılında 14. dönem mezunlarını vermenin sevincini ve gururunu yaşıyoruz. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında 3 yönetici, 20 öğretmen, 10 çalışan ve 283 öğrenci ile başarılı eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşırken, ayrıcalıklı ve köklü bir okulun yeni mezunlarını yeni hayatlarına uğurlamanın coşkusunu, heyecanını, telaşını ve merakını bir arada yaşıyoruz. Bu dönem mezunu 78 öğrenci ile 14. dönemde 501 diploma vermiş bulunmaktayız.” dedi.
“Öğrencilerimizi, ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu şekilde
yetiştiriyoruz”
Kırklareli Fen Lisesi’nin öğrencilerini her konuda tam donanımlı şekilde yetiştirmeye çalıştığını belirten Turgut, “Okulumuz, öğrencilerimizi, ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu bilimsel ve kültürel alanlarda yetkin; yine bu alanlarda biriktirile gelmiş mirası değerlendirebilen, hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üreten, ahlâkî olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yükseköğrenime hazırlamaktadır. Değerli veliler sizlerin bugünkü duyguları herkesinkinden çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine, başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın vakti geldi. Kayıt için geldiğiniz 4 yıl önce emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, idareci arkadaşlarım, öğretmen arkadaşlarım, personelimiz ile hizmet ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyoruz. Değerli meslektaşlarım. Bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“Bilim ve insanlık adına çıkacağınız yolculuk
hayırlı olsun”
Lise hayatından sonra daha zorlu bir yaşamın geldiğini vurgulayan ve bu hayatta öğrencilere başarılar dileyen Kırklareli Fen Lisesi Okul Müdürü Nurşen Turgut, “Sevgili öğrenciler. Bugün sizin en mutlu ve bir o kadar da duygulu ve hüzünlü gününüz. Mutlusunuz çünkü liseyi bitirme heyecanını yaşıyorsunuz. Duygulu ve hüzünlüsünüz. 4 yıl boyunca beraber gülüp oynadığınız, dertleştiğiniz, sınıfta şakalaştığınız, yaramazlıklar yaptığınız, bazen anne ve babanızla paylaşmadığınız sırlarınızı paylaştığınız, bazen de öğretmenlerinize kızıp çekiştirdiğiniz, kısacası acı tatlı hatıralar yaşadığınız ve hiç unutamayacağınız arkadaşlarınızdan ayrılıyorsunuz. Sizler bu okula birçok öğrenci arasından süzülerek ve seçilerek geldiniz. Başarmanın haklı ve onurlu gururu içinde okula başladınız. Birçok arkadaşlıklar ve dostluklar kurdunuz. Neşe ve üzüntüyü beraber yaşadınız. Bitmez tükenmez sınavlarla boğuştunuz. Öğretmenleri çekiştirdiğiniz, derin sohbetler yaptınız. Yemekhanedeki yemeği bazen beğendiniz, bazen idarecilere ve öğretmenlerinize, bazen de birbirinize kızdınız. Ama bunların hepsi sizi hayat hazırladı. Zaman içerisinde okulunuzdan çok iyi bilgi ve donanımla ayrıldığınızın birçok şeyi bildiğinizin farkına varacaksınız. Lise yılları tatlı bir anı olarak geride kalırken, asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyorum. Sağlık, mutluluk, umut ve hayalleriniz hep sizinle olsun.
Sevgili öğrenciler gelecek sizi korkutmasın. Çünkü yarınlara attığınız ilk adımlar sağlamdır. Bilim ve insanlık adına çıkacağınız yolculuk hayırlı olsun, güle güle geleceğin değerleri. Kırklareli Fen Lisesi sizleri sevgiyle, hasretle uğurluyor. TYT ve AYT’de başarılar diliyor. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun. Allah'a emanet olun.” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından 12. sınıfları temsilen bir konuşma daha yapıldı, kütüğe plaket çakıldı ve plaket takdimi gerçekleştirildi. Sonrasında ise bayrak flama teslimi yapıldı ve 12. sınıf öğrencilerinin hazırladığı video gösterildi. Temsili diploma töreninin ardından kepler atılarak mezuniyet töreni programı sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol