Kırklareli Endüstri 4.0’ı ıskalamayacak

Dünya Dijitalleşiyor, Türkiye ve Kırklareli de bu değişimi izlemiyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen İşletmelere Yönelik Dijital Dönüşüm (Endüstri 4.0) semineri 30 Nisan Salı (bugün) Lüleburgaz’da gerçekleştirilecek. Etkinlik, geleceğin teknolojisi ve sanayisini ifade eden Endüstri 4.0’ın önemini anlamak adına büyük önem taşıyor.

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecek İşletmelere Yönelik Dijital Dönüşüm (Endüstri 4.0) programına yoğun katılım olması bekleniyor.
Endüstri 4.0 Nedir?
Hızla gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlar ve değişen toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda, organizasyonların daha etkin, verimli hizmet vermek ve faydalanıcı memnuniyeti sağlamak üzere insan, iş süreçleri ve teknoloji unsurlarında gerçekleştirdiği bütüncül dönüşümdür. Dijital dönüşümü birkaç teknolojiye indirgemek mümkün değildir ancak web 2.0, mobil, genişbant internet, bulut bilişim, dijital medya, büyük veri, yapay zeka, artırılmış gerçeklik, nesnelerin interneti ve 3B yazıcıların çığır açan etkisi yeni bir dönem başlatmıştır. Dijital teknolojiler ile ilk olarak anolog kayıtlar dijital ortamda işlenir hale getirilmiş (otomasyon) ve süreçler dijital ortama aktarılmıştır (e-hizmet). Gelinen noktada ise tüm kurumsal varlıklar ve paydaş ilişkileri dijital ortamda yeniden tanımlanmaktadır (dijital dönüşüm). Dijitalleşme süreci tek yönlü olmayıp, organizasyonlar yeni teknolojiler ile her zaman otomasyonlarını daha verimli kılabilmekte ve hizmetlerindeki dijital teknoloji deneyimini iyileştirebilmektedir. Dünya tarihinde bir buluş veya inovasyon gerçekleştiğinde farklı yollarla dünya geneline yayılır ve dünyadaki tüm milletler geçiş süreci yavaş veya hızlı da olsa bu gelişmelerden yararlanıp hayatlarının farklı alanlarında kullanıma sokarlardı. Yazıdan, matbaaya, baruttan, motorlu taşıtlara kadar süreç böyle işledi ve konumuz dijitalleşme ile alakalı olsa da hala böyle işliyor. Kısacası dijital dönüşüm; herhangi bir yapının (şirket, marka vb.) dijitalleşmeye ayak uydurmak amacıyla dijital unsurlardan yararlanarak, kurumsal ve operasyonel ekosistemlerini yeni iş ve düşünüş biçimlerine göre uyarlama ve adapte etme sürecidir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol