Kırklareli “EVET Platformu” sempozyum düzenledi

Cihannüma ve TÜGVA’nın ev sahipliğinde “Kırklareli EVET Platformu”nun koordinesinde AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün konuşmacı olarak katılım gösterdiği
“Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adlı sempozyum geçtiğimiz Perşembe akşamı Kırklareli Gençlik Merkezi’nde düzenlendi. Saat 20.00’da başlayan sempozyumda konuşmaya yapan Milletvekili Külünk; “Mustafa Kemal Atatürk’den sonra Cumhuriyet tarihinin en güçlü lideri Recep Tayyip Erdoğan, durduk yere Anayasa’yı değiştirmiyor” dedi.

Kırklareli EVET Platformu geçtiğimiz Perşembe günü Kırklareli Gençlik Merkezi’nde “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adlı sempozyum düzenledi. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 18 maddelik Anayasa değişikliği hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Düzenlenen konferansa Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Cihannüma Kırklareli İl Temsilcisi Hikmet Yıldırım, TÜGVA Kırklareli İl Temsilcisi Harun Karanfiler başta olmak üzere birçok STK yöneticisi ve partililer katılım gösterdi. Konferansta açılış konuşmasını yapan TÜGVA Kırklareli İl Temsilcisi Harun Karanfiler; “İnsanlık bu büyük ve uzun yolculukta nice bereketler, nice imparatorluklar ve nice medeniyetler inşa etmiştir. Bütün bu yapılanmaların anayasasında ise yönetici ve yönetim sistemleri rol almıştır. Değerli dostlar dünya hızlı bir değişim ve gelişim süreci yaşıyordur. Buna hep birlikte şahit oluyoruz. Siyasette, hukukta, bilimde, teknolojide kısacası her alanda özelikle de sosyal ve siyasal alanda. Yakın tarihe kadar dünya 2 kutuplu 2 merkezli, doğu ve batı kutupları olarak hareket ediyordur. Büyük sosyal ve siyasal değişimler ülkeleri kendi iline kendi merkezine doğru hareket etmemiz lazım. Ülkemize bu açıdan baktığımızda projeksiyon tutuğumuzda siyasetin intifağa kaybettiği ve sahip toprakların güçlendiği hukukta yozlaşmanın yaşandığı, ekonomide krizlerin sürdüğü, demokrasi ise zaman zaman askıya alındığı kaos ve istikrarsızlığın olduğu bir ülke görüyorum”dedi. Ardından gösterdiği “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” hakkında bilgiler veren AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise ; “Bu akşam isterseniz önce ben konuşmayım. Siz konuşun. Çünkü tarihin en kritik günlerini geçiriyor. Ve uzun sürecek zorlu bir dönem yaşıyoruz. 1914’te 1, dünya savaşı başlamıştır, 1923 yılına kadar bu topraklarda aziz biletimiz çok acılar çekmiştir. Dünya çok ağır günler çekti, yıllar çekti. Aradan bir 100 yıl geçti fakat tekrar dünya 1914’ten 1923’e kadar yaşadığı sıkıntıları tekrar yaşıyor. Böyle bir kritik dönemde niçin 18 maddelik anayasa değişikli, neden topyekun bir anayasa tartışması iken, niçin topyekun bir anayasa yapılmaktan vazgeçile bilemedi ama ertelenerek 18 madde ile çok hızlı bir şekilde neden anayasa değişimi istedi, nerden çıktı bu iş. Yani sayın Erdoğan Türkiye’nin en güçlü lideri.
“2. lider Recep Tayyip Erdoğan”
“Hem anayasadan aldığı güçle, hem milletten aldığı güçle hemde aldığı dualarala ve en güçlü lider Mustafa Kemal’den sonra Cumhuriyet tarihi’nin en güçlü lideri durduk yere bir sabah kalktığında hadi gelin şu Hükümet sistemini bir değiştirelim de bir deneme mi yapalım dedi. Veya daha 1 yıl evvel Haziranda, Mayıs ayında sistem değişikliği ile ilgili tartışmalar da sayın Erdoğan’a en ciddi mualefeti yapan Parti Genele Başkanı olarak sayın Bahçeli acaba akşam yattı sabah kalktı hadi bende sayın Erdoğan’a eşlik edeyim de bu ülkeni Hükümet sistemini değiştirelim olsun bitsin diyerek mi bir 18 maddelik bir değişiklikle Türkiye’nin Hükümet sistemini değiştirme ihtiyacı ortaya çıktı. Yoksa ne oluyor. Niye Rus bayrağı ile Amerikan bayrağı Mümpic de PYD’lilerin rolunü üstleniyor. Ne oldu, niçin, ne olacak bundan sonra Irakta ne olacak bundan sonra, Suriye deki gelişmeler bizi nasıl etkileyecek. Nerden çıktı bu Hollanda’daki bakanımıza yasağı, nerden çıktı Konya gibi yerin dış içleri Bakanımızın uçağını inişine izin vermeyişi, nerden çıktı Almanya’da her gün ekranlarda, gazete sayfalarında boy boy Hayır kampanyaları düzenleniyor. Almanca hayır kampanyaları nerde ise Cumhuriyet Halk Partisinin rol’unu elinden alıp hayır kampanyasını lideri biziz diyen bir Avrupa ve yüksek sesle Türkiye’de Erdoğan düşmanlığı üzerinden Türkiye’de ne yapmak istiyorlar. Evet önümüzdeki 2116 yılını konuşuyoruz Kırklarelili kardeşlerim. Bu günü konuşmuyoruz. 2116’yı konuşuyoruz. Şimdi soruyorum sizlere Çanakkale’dekiler 1915’i mi konuştu yoksa 2015 mi konuştu. 2015’i konuştu. Bizde bu gün 2116’yı konuşuyoruz unutmayın” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. tekaüt mutemet ahmet 21 Mart 2017 Salı 11:09:02

    Bu kafa Kırklareli'nden % 20 ancak çıkarır. Çok çabalamasınlar.

  2. Sen de dert etme 21 Mart 2017 Salı 18:21:12

    Sen de pek dert etme O %20 bir yana %1 bile her zaman değerlidir. Nihayetinde referandum Kırklareli çapında değil tüm Türkiye'de yurtdışı temsilcilikleri ile sınır kapılarında yapılıyor. Bence sen aşırı güven içinde olacağına mümkün buluyorsan o tabloyu değiştirmeye çabala. Çıkan sonuca da ne olursa olsun tahammül göster yeter !

  3. % 40 evet

  4. @tekaüt mutemet ahmet kendi ayağına sıkmışsın. güldürdün karşim...