Kırklareli Devlet Hastanesi'ne 70 ek yatak müjdesi TV ekranlarından geldi

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve İl Başkanı Alper Çiler, Pazar günü ATV ekranlarındaydı. Minsolmaz, yaptığı açıklamalarda ilimizin katma değerlerine vurgu yaparken, İl Başkanı Çiler'in yapımı devan eden 250 yataklı Devlet Hastanesi'ne 70 yatak daha ilave müjdesi, TV ekranlarından Kırklarelililere duyurulmuş oldu…

ATV ekranlarında yayınlanan "Ekopazar" isimli programın 22 Kasım Pazar günü yayınlanan bölümünde Kırklareli'ne geniş yer ayrıldı. Kent yöneticilerine mikrofon uzatılan programda, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler açıklamaları ile dikkat çektiler.

Özellikle Çiler'in yapımı devam eden yeni hastanenin kapasitesinin 250 yataktan 320 yatağa çıkarıldığını içeren müjdesi, bu programdan verildi.
Programda kentimiz; "Bulgaristan'ın kapı komşusu, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı Kırklareli. Yemyeşil doğası, sanayisi ve turizmi ile Trakya'nın kalbinde keşfedilmeyi bekleyen bir kent Kırklareli. Kırklareli; İstanbul'a yakınlığıyla son zamanlarda yatırımcılar için önemli bir çekim merkezi" tanımıyla tarif ediliyor. Daha sonra Programda AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz'a mikrofon uzatılıyor.
Minsolmaz ilimizi şu sözlerle tanımlıyor; "Kırklareli'nin bir diğer ismi Lozengrad. Lozengrad; "üzüm yeri" demek. Çok eski bir tarihi var ilimizin; "Kırk Kilise", "Kırk Kimseler", "Kırk Şehitler" ve "Kırklareli"ne doğru uzanan isimlere sahip. Mübarek şehitlerimizin bu bölgedeki mücadele yıllarından gelen isimler bunlar. Bizim bu bölgenin hardaliyesi ve üzümle olan ilgisi çok geçmiş yıllara dayanıyor. Bunun yanında peynirimiz, sucuğumuz, etimiz çok önemli. Kırklareli, hayvan hastalıklarından çok az etkilendiği için, aynı zamanda bir stralizasyon bölgesi burası. Bu anlamda çok ciddi çiftlikler bölgemizde kuruldu. Tarımsal üretim, tarımsal ürünlerin işlendiği tesisler, aslında ilimiz için çok güzel bir model. Ama tabii ki, sanayi dışlanamaz, ticaret dışlanamaz, turizm dışlanamaz, eğitim, ekonomi ve hizmet sektörü dışlanamaz. Kırklareli sanayisiyle, turizmiyle ve geliştirilmesi çok önem arz eden hayvancılığıyla, tarımıyla ve kent içi ticaretiyle çok önemli. İnsanı doyurabilecek bir yer. Eğitim seviyesi yüksek bir kent Kırklareli."
"Büyüyen bir Kırklareli"
Minsolmaz açıklamalarına şöyle devam etti; "Havaalanı kalitesinde duble yollarla çevrelenmiş Kırklareli. Yine 2007'de kurulan üniversitemizin şu an itibariyle 27.000 öğrencisi bulunuyor. Kırklareli'ne ilk defa gelen bir kişinin yorumu genelde şöyle oluyor; "Buraya gelirken sanki bir Avrupa şehrine gelmiş gibi oluyoruz ama şehir içinde aynı altyapıyı bulamıyoruz" diyorlar. Muhakkak ki, Kırklareli en güzel hizmete layıktır, bu da sağlanacaktır. Kırklareli için en çok önemsediğimiz projelerden bir tanesi TRAGEP projesidir. Sulama alanlarının genişletilmesi, ciddi manada yer altı sularının korunmasını kapsayan, aynı zamanda evsel atıkların bertarafını, Ergene nehrinin tamamen temizlenmesini, katı atıkların bertarafını, sanayi atıklarının bertarafını ve toplu arıtma tesislerinin yapılmasını kapsayan, tarım boyutu olan, çevre boyutu olan, orman boyutu olan, su boyutu olan çok amaçlı bir bölgesel kalkınma planıdır.
Kısacası biz ilk günkü aşla "yeni bir Kırklareli" diyoruz. Genç bir kadroyuz. Artık yaptığımız her faaliyetin planlı olması, içinde bilgi olması, hedef, sonuç ve ölçülebilir olması gerekiyor. Büyüyen, gelişen, fakat tüm değerlerini koruyarak büyüyen bir Kırklareli istoruz. Bizim sloganımız bu."
Minsolmaz röportajını şöyle tamamladı; "Ülkemiz açısından, ilimiz açısından çok anlamı olan bir seçim yaşadık. Ve milletimiz sağduyusunu göstererek, kendi kaderine sahip çıkarak, yüzde 50 gibi bir oranla oy vererek, "İstikrar sürsün" dedi. Bu anlamda siyasetin ilimizde ve bölgemizde, milletimizin genelinin teveccüh ettiği şekilde hizmetten yana olacağı noktasında inancım tamdır."
Çiler'den hastane müjdesi
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Parti olarak Kırklareli'nin yerel bazda daha çok temsil etmek istediklerini söyledi. Çiler çalışması devam eden kent hastanesinin yatak kapasitesinin de artırıldığını müjdelediği açıklamasında şunları kaydetti;
"Şu anda Edirne yolumuzda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yine Kırklareli Devlet Hastanesi'nin yapımı sürüyor. O konuda da bir müjdeyi buradan verelim; İlk olarak 250 yatak olarak planlanan hastanemize şu anda 70 yatak daha ilave edildi. Yani yatak sayısı 320'ye yükseldi. Bu şu demek; 300 yatağı geçtiğimiz için hastanemiz yan dallar da alacak. Bunun yanında Kırklareli stadyumumuz bitmek üzere. En son Sayın Gümrük Bakanımızdan Dereköy Gümrük Kapımızın tır trafiğine açılması hususunda kendisinden söz aldık. Aslında Kırklareli bacasız bir fabrika. Tam bir kültür ve turizm kenti. 27.500 öğrenciyi barındıran Kırklareli Üniversitesi, ilimiz için çok büyük bir katma değer. Ama bizim öncelikli hedefimiz; Kırklareli'nde tüm belediyeleri almak, bir dahaki döneme 3 Milletvekilini ilimizden Meclise göndermek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol