Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulu Bilim Şenliği düzenledi

İlimiz Merkez İmam Hatip Ortaokulu Tübitak Bilim Şenliği Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulunda 24 Mayıs Çarşamba günü saat 10:30’da İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Ekrem’in Katılımlarıyla açıldı. Bilim Şenliği'nde öğrenciler, çevre düzenlemesinden kimyasal atıkların imhasına, bilimsel istatistiklerden kimyasal deneylere ve hatta basit çapta robot ev üretimine kadar ve matematik çarpım tablosu ile ilgili olan projelerini gelen konuklara tanıttı.

Gelen konuklara bilimi yaşatarak anlatan Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencileri hazırladıkları sunumlarla ve kullandıkları aletlerle hoş görüntüler sahneliyor.
Tüm bunlarla kalmıyor yaşlı insanları unutma alışkanlığı nedeni ile gözlüklerini kaybetme sonucunda hızlı bir şekilde bulması sağlayacak proje ile büyük bir ilgi gördü. Bilim Şenliğinde bir çok okullarda öğrencilerde katılım gösterdi.Okul Müdürü Hüseyin Kalkan “Bilim Şenlikleri öğrenmeye istekli, merek eden, araştırmacı, bilinç bireylerin yetişmesine katkı sağlayan metotlardan biridir. Bilim Şenlikleri genç beyinlerin bilimin önemini kavrayarak birçok teorik bilginin gerçek yaşamda ki işleyişini fark etmelerini sağlar.
Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşmesidir. “Büyük şeyleri başarmak için bilgi ve cesaret gerekli” Sözü bu düşünceyi destekler niteliktedir. Eğitim Kurallarının öncelikli amacıda öğrencilerin bu tür etkinlikleri ortaya çıkarmasına zemini hazırlamaktadır. Okulumuzda bu doğrultuda hazırladığı yirmi proje ile bilim şenliklerine katkıda bulunmayı hedeflemiştir. Cumhuriyet Ortaokulu olarak hazırladığımız TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliğimizde emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol