Kırklareli Bürokrasisine Yeni Atamalar

2022 Yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 12 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararname ile Bingöl Karlıova Kaymakamı Sedat Özdemir, Vize Kaymakamlığı görevine, Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer ise Kırklareli Vali Yardımcılığı görevine, Bayburt Demirözü Kaymakamı Betül Büyükkılıç da Pınarhisar Kaymakamlığına atandı. Kararnamesi ile ayrıca Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler ile Giresun Vali Yardımcısı Hasan Tanrıseven Kırklareli Vali Yardımcılığı görevlerine atandılar. Kırklareli Vali Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Usta da Kırşehir Kaman Kaymakamlığına atandı.

2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 422 Mülki İdare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile Hukuk Müşavirlerinin yeni görev yerleri liyakat ve kıdemleri esas alınarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile atandı. Buna göre 1. sınıf ilçede görev yapan 46, 2. sınıf ilçede görev yapan 37, 3. sınıf ilçede görev yapan 43, 4. sınıf ilçede görev yapan 104, 5. sınıf ilçede görev yapan 38, 6. sınıf ilçede görev yapan 61 olmak üzere toplam 329 ilçe Kaymakamının görev yerleri değiştirildi. 

Baştarafı Sayfa 1
Kararname sonrası boş kalan ilçelere Kaymakam Vekili görevlendirilirken 922 İlçenin tamamına Kaymakam verilmesi sağlandı.
Kararname ile Bingöl Karlıova Kaymakamı Sedat Özdemir, Vize Kaymakamlığı görevine, Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer ise Kırklareli Vali Yardımcılığı görevine, Bayburt Demirözü Kaymakamı Betül Büyükkılıç da Pınarhisar Kaymakamlığına atandı. 
Kararnamesi ile ayrıca Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler ile Giresun Vali Yardımcısı Hasan Tanrıseven Kırklareli Vali Yardımcılığı görevlerine atandılar. Kırklareli Vali Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Usta da Kırşehir Kaman Kaymakamlığına atandı.
Vize Kaymakamı Sedat Özdemir kimdir?
1981 yılında Erzurum İli Pasinler ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurumda tamamladı. 2004 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.
2010-2015 yılları arası Maliye Bakanlığında Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2015 yılında Düzce Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti.
Kocaeli/Körfez, Düzce/Kaynaşlı İlçelerinde Kaymakam Refikliği ve Mülkiye Müfettişi nezdinde stajını tamamladı. Bilecik Yenipazar İlçesinde Kaymakam Vekilliği yaptıktan sonra Yabancı dil eğitimini İngiltere Liverpool Üniversitesinde tamamlayarak 2017-2018 tarihlerinde Kırşehir/Boztepe, 2018-2020 tarihleri arası Burdur/Altınyayla Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuştur.
14 Temmuz 2020 tarihinde yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Karlıova İlçesine atandı. İyi derecede İngilizce bilmektedir.
Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer
1980 yılında İstanbul’da doğdu. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2005 yılında İçişleri Bakanlığı’nda Kocaeli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sekiz ay süreli Sakarya’nın Karapürçek ilçesinde Kaymakam Vekilliği yaptıktan sonra yurtdışı stajı çerçevesinde gönderildiği İngiltere’de Exeter Üniversitesi Avrupa Yönetim bölümünde Yüksek Lisans Eğitimi’ni tamamladı. 2010-2012 yılları arasında Çankırı ili Yapraklı ilçesinde ve 2012-2014 yılları arasında da Iğdır ili Karakoyunlu ilçesinde Kaymakamlık görevi yaptı. Eylül 2014-Aralık 2016 tarihleri arasında Mardin ili Yeşilli ilçesinde görev yaptı. Ocak 2017-Ağustos 2020 tarihleri arasında Edirne ili Enez ilçesinde görev yaptı. Ağustos 2020 tarihinde Kırklareli'nin Vize ilçesine atandı. 
Pınarhisar Kaymakamı Betül Büyükkılıç
1990 yılında Yalova'da doğdu. 2007 yılında Yalova Anadolu Öğretmen Lisesinden, 2011 yılında Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Temmuz 2017'de Kocaeli Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine giriş yaptı. İl Merkezi stajının ardından, Bursa-Mudanya ve Denizli-Tavas ilçelerinde Kaymakam Refikliği stajını tamamladı. Sırasıyla; Çankırı-Kurşunlu ve Malatya-Akçadağ ilçelerinde görev yaptı. Ankara'da mülkiye başmüfettişi refakatindeki stajının ardından yurtdışı stajı kapsamında İngiltere'nin Manchester şehrinde 8 ay süreyle dil eğitimi aldı. Bolu-Mengen kaymakamlığının ardından Cumhurbaşkanlığının 20.08.2021 tarih ve 2021/412 sayılı kararıyla Demirözü ilçesine kaymakamlığına atanan Büyükkılıç iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Vali Yardımcısı Yusuf Güler
1969 yılında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde doğdu. Beş nüfuslu bir ailenin üç çocuğunun en büyüğüdür. Babası ticaretle uğraşmakta olup, annesi ev hanımıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum yeri olan Beypazarı’nda tamamladıktan sonra 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden birincilikle mezun oldu ve “Vali Veli Kitapçığil Kitap Ödülü”nü kazandı. 1992 yılında İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu Kaymakamlık Sınavını kazanarak; Antalya Kaymakam Adaylığı görevine başladı. 1995 yılında Kaymakamlık Kursunu başarı ile bitirerek Artvin-Borçka Kaymakamlığı’na atandı. Daha sonra Mardin-Dargeçit Kaymakamı, 2000-2006 yılları arasında Samsun-19 Mayıs Kaymakamı olarak görev yaptı.
Evli olup; bir oğlu ve bir kızı vardır
Vali Yardımcısı 
Hasan Tanrıseven
22.05.1972 tarihinde Batman’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi anabilim dalında yüksek lisans ve doktora yaptı. Ardından Dicle Üniversitesi’nde Kamu Hukuku, Ekonomi ve Maliye ile Klasik Arkeoloji alanlarında da yüksek lisans derecesi aldı. 
Milli Güvenlik Akademisini bitiren Dr. Hasan Tanrıseven, İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirmesi ile İngiltere’de Nottingham Üniversitesinde altı ay süreyle İngilizce ve bilimsel araştırma teknikleri eğitimi aldı. Lancaster Üniversitesi’nde de bir yıl süreyle Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve enerji politikaları konusunda doktora sonrası araştırma yapan Tanrıseven, lisansüstü eğitimi sırasında 5 master, bir doktora tezi hazırlamıştır.
Dr. Hasan Tanrıseven, Başbakanlıkta uzman olarak görev yaparken Kaymakam adaylığı sınavını kazanarak mülki idare mesleğine geçiş yaptı. Sırasıyla Mihalıççık (Eskişehir), Boğazkale (Çorum), Cizre (Şırnak) Kaymakam vekilliği, İdil (Şırnak), Çınar (Diyarbakır), Yatağan (Muğla), Alanya (Antalya) ve Tire (İzmir) Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.
Tanrıseven bu görevlerin yanı sıra, yanı sıra Diyarbakır Vali Yardımcılığı ve Bismil Kaymakamlığı görevlerini de vekâleten yürüttü.
2014 yılında derece atlatılarak Alanya Kaymakamlığına atandı. 07.08.2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Giresun Vali Yardımcılığına atanan Dr. Hasan Tanrıseven, çok iyi düzeyde İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol