Kırklareli Bir Milli Sporcuyu Daha Ülkemize Kazandırdı

Türkiye Salon Federasyon Kupası ve Milli Takım Seçme yarışmasında Barebow (yay üzerine nişangah, stabilizer, aksesuar takılmadan yapılan okçuluk) U21 Bayanlar Kategorisinde Türkiye 1’ncisi olarak altın madalya kazanan ve Milli Sporcu olmaya hak kazanan Dilara Ecem Deniz, kente yaşattığı gurur için Kırklareli’nde Valilik Binası önünde törenle karşılandı. Vali Birol Ekici, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu ve genç sporcuların karşıladığı Dilara Ecem Deniz, ““Bu başarıyı elde ettiğim ve Türkiye’de ilk olduğum için gerçekten çok mutluyum. Bu alanda ilk milli sporcu olarak 14 Şubat’ta Avrupa Şampiyonasına katılım sağlayacağım. Daha sonra da dünya şampiyonasında ülkemi temsil etmek istiyorum” dedi.

Kırklarelili sporcu Dilara Ecem Deniz, Türkiye Salon Federasyon Kupası ve Milli Takım Seçme yarışmasında Barebow (yay üzerine nişangah, stabilizer, aksesuar takılmadan yapılan okçuluk) U21 Bayanlar Kategorisinde Türkiye 1’ncisi olarak altın madalya kazandı. Dilara aynı zamanda Milli Takıma girme hakkını da bu başarısı ile elde etti. Dilara’nın bu başarısı Kırklareli’nde karşılıksız kalmadı. Kırklareli Valisi Birol Ekici, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu ve genç sporcular Dilara için karşılama töreni düzenlendi. Kırklareli Valiliği önünde ellerinde Türk bayrakları ile karşılanan sporcuya Vali Birol Ekici çiçek takdim etti başarısı ve verdiği gurur için kutladı. 
Vali Ekici, “Şehrimize okçulukta Türkiye birinciliğini getiren Dilara Ecem Deniz’i tebrik ediyorum. Kendisi ile gurur duyuyoruz. Kendisi elde ettiği bu başarı ile aynı zamanda Milli Takımımıza seçildi. Şehrimizi ve ülkemizi Avrupa ve Dünya Şampiyonları ile olimpiyatlarda temsil edecek. Başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıların şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Duyguları sorulan Dilara Ecem Deniz de 14 Şubat’ta Avrupa Şampiyonasına katılacağını belirterek, “Bu başarıyı elde ettiğim ve Türkiye’de ilk olduğum için gerçekten çok mutluyum. Bu alanda ilk milli sporcu olarak 14 Şubat’ta Avrupa Şampiyonasına katılım sağlayacağım. Daha sonra da dünya şampiyonasında ülkemi temsil etmek istiyorum. Bu başarıyı sağlamamda bana destek sunan herkese teşekkürler ediyorum” diye konuştu.
Valilik binası önünde çektirilen hafta fotoğrafı sonrası Kırklareli Valisi Birol Ekici, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu ve sporcular Valilik makamına geçti. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol