Kırklareli Belediyesinden suya zam Lüleburgaz Belediyesinden indirim

Lüleburgaz Belediyesi koronavirüs seferberliğine devam ediyor. Kırklareli Belediyesi’nin esnafların suyuna yaptığı zam tepki toplarken, Lüleburgaz Belediyesi vatandaşların suyuna yüzde 50’lik indirim gerçekleştirdi. Belediye bunun yanı sıra 700’ü aşkın aileye yardım kolileri dağıtıldı, ayrıca 74 bin maske dağıtımı yapıldı. ramazan ayında olmamız nedeniyle ise ramazan davulcularına maddi yardımda bulunuldu. 

Ülkemizin içinde bulunduğu koronavirüs hastalığı nedeniyle zor durumda bulunan vatandaşlara yönelik seferberlik sürüyor. Nisan ve Mayıs aylarında geçerli olmak üzere su ve atık su ücretlerinde %50 indirim gerçekleştiren Lüleburgaz Belediyesi bu zorlu günlerde vatandaşlarıın yanında olmaya devam ediyor.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreyle faaliyetleri durdurulan esnaf ve iş yeri çalışanları başta olmak üzere gıda ve temizlik malzemesi içeren yardım paketleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor.
Yardım paketleri bin 500 aileye ulaşacak
Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü verilerine göre, gıda ve hijyene en çok ihtiyaç duyulduğu pandemi ortamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılan yardım kolileri 700’ü aştı. Kısa süre içerisinde bin 500 aileye ulaşılması hedefleniyor. Diğer yandan hurdacılar, atık toplayıcıları, lostra ustaları gibi pandemi sürecinden etkilenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik nakdi yardımlar 241 kişiye ulaştı.
Ramazan Davulcularına maddi destek
Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Ramazan Tedbirleri konulu genelgeye istinaden Ramazan davulcularının bahşiş almak adına evleri ziyareti, kapı zili çalmak gibi bulaşma riski oluşturabilecek davranışlarını önleyebilmek amacıyla bahşiş toplamalarının yasaklanmasının ardından Lüleburgaz Belediyesi ilçede bulunan 96 davulcuya maddi yardımda bulunma kararı aldı.
74 bin maske dağıtıldı
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Temizlik ve Çevre Müdürlüğü ekipleri tarafından Pazar yerleri, toplu taşıma araçları ve belediye hizmet binasında salgın süresi boyunca toplam 74 bin maske dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca salgınla mücadele kapsamında bin 100 litre el dezenfektanı, bin 300 litre ortam dezenfektanı kullanıldı. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kırklareline cevap hakkı doğdu.Önce onlar bir açıklama yapsın.Merakla bekliyoruz!!

  2. Seçim zamanı eski partisindeyken bir sloganları vardı. AL-KIŞ-LI-YO-RUZ. Suya zam ha ?