Kırklareli Belediyesi'nde "Tahsin Gençay" depremi

Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı'nın faturasını kesti

Parti içi muhalefet Belediye'ye mi sıçradı?

Kırklareli Belediye Başkanı'nın talimatı ile Başkan Yardımcısı Tahsin Gençay'ın görevine son verildi. Gençay gazetemize yazılı olarak yaptığı açıklamada; "Kırklareli Belediye Başkan Yardımcılığından, Belediye Başkanının; "Göreviniz 16-11-2015 tarihinde sona ermiştir" yazısıyla ayrılmış bulunuyorum. Bugüne kadar gocunmadan, dürüstçe görev yaptığıma inanıyorum. Kırklareli halkına daha aktif hizmet etmek isterdim ama olmadı, olamadı, o ortamı bulamadım" dedi. Bu açıklama, Belediye'de bir şeyler yapmaya çalışanların önüne set kuran bir anlayışın var olduğu yorumlarına yol açarken, kamuoyu CHP'li yönetimin Belediye'de parti içi muhalefete olan tahammülsüzlüğünün söz konusu olduğu görüşünde…

CHP Belediye Meclis üyesi Tahsin Gençay'ın, 15 Nisan 2015 tarihinde başladığı Kırklareli Belediye Başkan Yardımcılığı görevine son verildi. Beraberinde pekçok tartışmaya neden olan bu durum hakkında gazetemize e-posta yoluyla ulaşan Tahsin Gençay şunları kaydetti;

"Belediye' de Kırklareli halkına hizmet etmek amacında idim"
"15-04-2014 tarihinde göreve başladığım Kırklareli Belediye Başkan Yardımcılığından, Belediye Başkanının; "Belediye Başkanı Yardımcılığı göreviniz 16-11-2015 tarihinde sona ermiştir." Yazısıyla ayrılmış bulunuyorum.
Belediye Meclis üyesi olarak bu görevi kabul ederken, devlet memuru olarak görev yaptığım Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde edindiğim, idari, eğitim, kültür, sosyal ve halkla ilişkilerdeki bilgi ve tecrübelerimle, Belediye' de Kırklareli halkına hizmet etmek amacında idim.
04-07-2014 tarihinde Belediye Başkanının takdiriyle başkan yardımcıları arasında yapılan görev dağılımında benim; İtfaiye Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğünde görev yapmam istendi. Bugüne kadar gocunmadan, dürüstçe görev yaptığıma inanıyorum. Kırklareli halkına daha aktif hizmet etmek isterdim ama olmadı, olamadı, o ortamı bulamadım.
Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım sürede beraber çalıştığım Belediyedeki tüm Müdürlere, personeline şahsıma gösterdikleri saygı ve hizmet çabalarına teşekkür ediyorum. Bu onurlu göreve gelene kadar geçen siyasi hayatımda emeği geçen yakın arkadaşlarıma, siyasi akrabalarıma, soyadımı paylaştığım kardeşlerime, aileme çok teşekkür ediyorum. Her şey herkesin gönlünce olsun."
Açıklamanın şifreleri
Yapılan açıklama, kafalarda soru işareti bırakan, merak uyandıran bir dizi konuyu da gündeme getiriyor. Örneğin; "Kırklareli Belediye Başkan Yardımcılığından, Belediye Başkanının; "Belediye Başkanı Yardımcılığı göreviniz 16-11-2015 tarihinde sona ermiştir." Yazısıyla ayrılmış bulunuyorum" açıklaması, "Acaba, Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ile bir süredir muhatap değil miydi de, yazılı olarak görevine son verildi? Başkan ile yardımcısı arasında acaba bir anlaşmazlık mı vardı?"sorunlarını akla getiriyor.
Yine; "04-07-2014 tarihinde Belediye Başkanının takdiriyle başkan yardımcıları arasında yapılan görev dağılımında benim; İtfaiye Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğünde görev yapmam istendi. Bugüne kadar gocunmadan, dürüstçe görev yaptığıma inanıyorum. Kırklareli halkına daha aktif hizmet etmek isterdim ama olmadı, olamadı, o ortamı bulamadım" açıklaması da oldukça düşündürücü.
Öyle ki, bünyesinde pekçok müdürlüğü barındıran Belediye gibi bir kurumda sadece iki müdürlüğün yetkisinin Gençay'a verilmesi, geri kalan müdürlüklerin idaresinin ve denetiminin diğer Belediye Başkan Yardımcısınca yürütülmesi, ortaya bir "ayrımcılık" tablosunu çıkarmıyor mu? Gençay'ın; "O ortamı bulamadım" cümlesi de "Belediye'de iyi bir şeyler, başarılı çalışmalar yapmak isteyenlerin önüne engeller mi konuluyor?" sorusunu akıllara düşürüyor.
Belediye "Kaynayan bir kazan"
Ancak tartışmalar bununla da bitmiyor. Kamuoyu CHP'li yönetimin Belediye'de parti içi muhalefete olan tahammülsüzlüğünün de söz konusu olduğu görüşünde. Bu "benden değilsen, burada işin yok" anlayışının, gözden çıkarmada en önemli etken olduğu belirtiliyor. Yapılan yorumlarda; Belediye'de hizmet anlayışının yerine bu "siyaset" anlayışının hüküm sürmesinin, personel- amir arası anlaşmazlıklara yani kurum içerisini adeta kaynayan bir kazana dönüştürdüğünü gözler önüne seriyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol