Kırklareli Belediyesi topu başkasına attı

Özellikle bahar ve yaz mevsiminde Kırklarelililer'in başta gelen uğrak yerlerinden
Festival Alanı, vatandaşlara şehir merkezinde kır havası yaşatırken nefes alma imkânı sağlıyor. Ancak alanın Kırklareli Belediyesi tarafından gerekli temizliğinin yapılmaması neticesinde düştüğü durum içler acısı… Nitekim belediye, geçtiğimiz günlerde alana astığı ve topu, alanın kullanım hakkı sahibi olan Kırklareli Üniversitesi'ne attığı afiş ile bu ihmaline bir bahane bulmuş oldu

Kırklareli İstasyon Caddesi'ndeki Festival Alanı, ilimizin çeşitli etkinliklerine ev sahipliği yaparken, diğer zamanlarda ise Kırklarelili vatandaşların yemyeşil çimenlerde nefes alabileceği bir alan konumuna geldi. Özellikle bahar ve yaz mevsiminin o güneşli ve ılık günlerinde vatandaşların yemyeşil çayırlarına serilip piknik yaptığı, ailesi ve arkadaşlarıyla bir araya gelip oyunlar oynadığı, alanın banklarında sevdikleriyle bir araya gelip sohbet ettiği bir mekân olan Festival Alanı, Kırklarelili vatandaş için betonlarla çevrili Merkez ilçede adeta yemyeşil bir vaha konumunda.
Ancak ne yazık ki bazı vatandaşlar bu nimetin değerini yeterince bilmediğinden alanı umarsızca kirletmeye devam ediyor. Nitekim alanda orda burada bırakılan çöplerin yanı sıra, özellikle alanın en sakin ve huzurlu kısmı olan tahta masalarda çekirdek kabuklarını yere umarsızca atan ve sonrasında toplamayan bazı vatandaşların ardında bıraktığı manzaralar bir Avrupa kenti olan Kırklarelimiz'e hiç yakışmıyor.
Belediye topu Kırklareli
Üniversitesi'ne atıyor
Diğer yandan ilimizde, çevreye duyarsız vatandaşların sergilediği bu manzaralara sıkça rastlanırken, asıl sorun olan, bu duruma çare olabilecek kurumların üzerine düşeni yapmadığı gözleniyor. Nitekim görev alanı içinde yer alan ve şehrin genel temizlik işlerinden sorumlu kurumu olan belediyenin bu konuda ihmalkârlık göstermesi bu olumsuz manzaraların bertaraf edilmesini engelliyor. Kırklareli Merkez ilçenin genel temizliğinden sorumlu Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün bağlı bulunduğu Kırklareli Belediyesi, alanda uzun bir süredir sergilenen bu manzaralara yalnızca seyirci kalmakla yetiniyor.
Nitekim belediye geçtiğimiz günlerde Festival Alanı'nın ortasına astığı devasa bir afişle alanı bu halde bırakmasının bahanesini sunmuş. Söz konusu afişte yer alan; "Bu alanın mülkiyeti TC Devlet Demir Yolları'na, kullanım hakları Kırklareli Üniversitesi'ne aittir. Kırklareli Belediyesi'nin herhangi bir tasarruf yetkisi yoktur" ifadesi ile Kırklareli Belediyesi alanın kirliliği konusunda topu Kırklareli Üniversitesi'ne atıyor.
Ancak, söz konusu yasal duruma göre kullanım hakkı belediyeye ait olmasa da, şehrimize yakışmayan bu kirliliğin yaşanmasına göz yumulması, en başta Kırklarelili vatandaşı mağdur ediyor. Halka hizmet adına çalışan bir kurumun, kullanım hakkı kendinde olmadığı için üzerindeki sorumluluğu bir bahane bularak üzerinden atması, Kırklarelili vatandaşın sağlığını riske atarken, ilimize gelen turistler için de Kırklarelimiz'in değerler hanesine eksi puan olarak kaydedilecek.
Vatandaş belediyeden duyarlılık
bekliyor
Bir Avrupa kenti olan Kırklareli'nde gerçekleşen bu sorun karşısında vatandaşların ortak dileği ise; kurumlar arası yer savaşının bir kenara bırakılıp, alanın gerekli temizliğinin yapılması yönünde Kırklareli Belediyesi'nin duyarlılık göstermesi. Belediyenin kullanım hakkı kendinde olmadığı halde, vatandaşların sağlığı, mutluluğu ve huzuru için bu hizmeti yerine getirmesinin birincil görevleri arasında yer aldığı bir yana, vatandaştan büyük takdir toplayacağı da bir gerçek.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Doğru haber yapın 12 Mayıs 2016 Perşembe 22:06:35

    Siz araştırmadan gazetecilik yapıyorsunuz. Temizliğini Kırkareli Belediyesi zaten yapıyor. Fakat gar binası ve alan aslında demiryollarinin ve rektòrlüğe devredilmiş durumda. Belediye üzerine düşeni yapmaktadır. Fakat örmeğin gar binasına dokunamamakta. Belediye Başkanımızın konu ile ilgli girışimleri olmuştur ancak gerekli izinler verilmemiştir. Belediyenin ilgili müdürlükleri üzerine düseni fazlasıyla yapmaktadır ama siz yeterince araştırma yapmadan haber yapmışsınız.

  2. Size 1. Sorum Bu konuyu haber yapmadan önce Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü'yle Görüştünüz mü?2.si o afişte anlatılmak istenenin sadece çevre temizliği olduğunu nasıl anladınız?3.sorum ise yanlı haberler Özgür Haber alma hakkımızı engelliyor bunu sizce kime şikayet edelim?

  3. temizlik yapılmadığı için bu konu haber olmuşkırklareli belediyesi temizliği zaten yapıyosa haber neden yapsınlar

  4. Kime ait olursa olsun bu ilin yöneticilerine sesleniyorum. Kültür ve Turizm haftası kutlandı fakat burnumuzun dibinde ve şehrin göbeğindeki tarihi gar binasına sahip çıkmıyorsak çatısı çökmüş terk edilmiş bir durumda izliyorsak bu ilin yöneticileri nerede diye sormak istiyorum.

  5. Size küçük bir hikaye anlatayım. zamanın birinde çöllerden birinde iklimlerden bir iklimde çölde devesiyle yola revan olmuş biri varmış. "ah benim güzel gözlü devem" dermiş "hem yol arkadaşım hem burada can yoldaşımsın kahrımı çeker bu sıcakta beni sırtında taşırsın diye söylenir dururmuş. bir gün çölde karşısına kendisini görünce "su! su! bir damla su!" diye sızlanıp yarı baygın halde yere serilmiş bir bedevi çıkmış. "ey yolcu" demiş ve eklemiş " bana bir yudum su! çok görme bunu!" ve akabinde yolcu matarasıyla varmış bedevinin yanına. matarayı havada kapan bedevi teşekkürünü yerden kaptığı iki avuç kumu yolcunun gözlerine doğru atarak gerçekleştirmiş. iki de matara darbesi kafaya! yolcu yerlerde... bedevi deveye atlayıp ilerlemeye başlamışken yerden kalkan yolcu avazı çıktığı kadar seslenmiş: bunu sakın kimseye anlatma! bir vızıltı halinde kulağına çalınan bu cümle bedevinin tüm dikkatini paratoner misali kendine çekmiş dönüp sormuş: neden bana hakaret küfür etmiyorsun da neden kimseye anlatma diyorsun? neden? neden? neden? neden peki? söyle bana neden? bir metaforun anaforunda boğulmak üzere olan bedeviye uzanan halat: - "hani olurda anlatırsan" demiş bedevi "bu her yere yayılır ve insanlar bir daha çölde muhtaç birini görünce yardım etmezler." ne dediğim anlaşılıyor değil mi?

  6. sayın subaru cengiz bey ne ifade etmek istediğinizi pek anlayamadık? ama güzel fıkraymış ehheheh

  7. serin hikaye subaru cengiz.

  8. Aynen. Tasarruf yoksa temizlikte yok. CHP'li belediyenin hizmet anlayışı işte..