Kırklareli Belediyesi Borç Batağında Toplam Borç 859 milyon TL!

Kırklareli Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında 31Mart 2024 Mahalli Seçimleri sonucunda yeni başkan Derya Bulut yönetimine geçen belediyenin iki dönemlik Kesimoğlu iktidarından devraldığı borç meblası ortaya çıktı. Gerçekleştirilen meclis toplantısında, Kırklareli Belediyesi’nin toplam olarak 859 milyon TL borcu olduğu kamuya ilan edildi.


 


Yapılan açıklamada, İller Bankasına olan borçların toplamı 11 milyon 214 bin TL, kurum borçları 108 milyon 562 bin TL, mal hizmet ve yapım işlerinden kaynaklanan piyasa borçları 120 milyon 349 bin TL, mal ve hizmet alımı nedeniyle belediye şirketlerine olan borçlar 115 milyon 854 bin TL, sözleşmesi yapılan tahhüte bağlanan miktarlar ise 176 milyon 911 bin TL, belediye şirketlerinin piyasaya SGK ve vergi borçları 326 milyon 350 bin TL, toplam olarak 859 milyon TL olarak ifade edildi.

Meclis 27 maddeyi masaya yatırdı
Belediye Meclisi gerçekleştirilen toplantıda toplamda 27 gündem maddesini Masaya Yatırdı. Bu kapsamda, ulusal ve uluslararası hibe programlarına ilişkin işlemler ile kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve lisanslı işletmelerle yapılacak protokollerin imzalanması konuları da görüşüldü.
Toplantıda ele alınan konular arasında Avrupa Birliği ve Büyükelçilikler, Türkiye Ulusal Ajansı (Erasmus ve Avrupa Dayanışma Programı, ESC), Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi, Trakya Kalkınma Ajansı (TKA) gibi ulusal ve uluslararası hibe programları işlemleri için Belediye Başkanı Derya Bulut'a imza yetkisi verilmesi de vardı. Yapılan oylamada Başkan Bulut’a bu yetkinin tahsisi reddedildi. Ayrıca, belediyenin tüm iş ve işlemleri ile ilgili kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve lisanslı işletmelerle yapılacak protokolleri imzalama yetkisinin de Belediye Başkanı Derya Bulut'a verilmesi görüşülecek konular arasındaydı.
Diğer yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığının yerel yönetimlerin, derneklerin ve vakıfların projelerine yapılacak yardımlara ilişkin karagöz, kültür, sanat ve Kakava Festivali için talep edilecek ödeneğin de ele alındığıtoplantıda, çeşitli kuruluşlara üyelikten ayrılma konuları ve kadastro güncellemesi ile ilgili kararlar da masaya yatırıldı.  Gündem maddeleri arasında yer alan su ve atıksu ücretlerinin yeniden belirlenmesi, öğrenci - okul servisi ücretlerine zam yapılması talebi, personel servis araçlarının ücret tarifeleri, toplu taşıma ve taksi ücret tarifeleri gibi konular da konuşuldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol