Kırklareli Belediye Meclisi yılın son toplantısını yaptı

Kırklareli Belediye Meclisi’nin Kasım ayında aldığı kararla Kayalı Yerleşkesi ile Evlad’ı Fatihan ve Hundi Hatun Öğrenci Yurtları arasındaki otobüslerde öğrenci ücretini 1 TL olarak belirlenmesi yönündeki kararına bu hattın yolcu taşımacılığını yapan S.S. Kırklareli Ulaşım Şehiriçi Karayolu Taşıma Kooperatifi’nden itiraz geldi. Belediye Başkanlığına bir dilekçe ile başvuran Kooperatif ücret tarifesinin yükseltilmesini istedi. 

Kırklareli Belediye Meclisi yılın son toplantısını yaptı. 4 Aralık 2018 Salı günü yapılan Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısı saat 14.00’da başladı. Meclis Aralık ayı toplantısının 12’nci maddesinde iki konuyu görüştü. İlk olarak cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere iki adet ambulansın İl Sağlık Müdürlüğü’nden tahsis edilmesi talebi ele alındı. İl Sağlık Müdürlüğü’nün elinde eski model yedekte duran 5 adet ambulans olduğu bunlardan ancak ikisinin gerekli tadilat ve onarımdan sonra cenaze hizmetlerinde kullanılmaya uygun hale gelebileceği belirtildi. Yapılan görüşmeler sonrası oylama ile araçlardan ikisinin tahsisi uygun bulundu. 12’nci gündem maddesinin alt maddesi olarak görüşülen bir diğer konu ise S.S. Kırklareli Ulaşım Şehir içi Karayolu Taşıma Kooperatifi’nin ücret tarifesi ile ilgili talebi oldu. Talepte Evlad’ı Fatihan Öğrenci Yurdu ve Hundi Hatun Öğrenci Yurdu ile Kayalı Yerleşkesi arasında öğrenci taşıyan araçlarda ulaşım ücretinin Kasım ayında alınan 1 TL’ye indirilmesi Belediye Meclis kararının yeniden görüşülmesi istendi. Ücretin ne kadar olması istendiği hakkında bilgi yer almazken konu incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Komisyon ücretin belirlenmesinde Kooperatiften de bir üyenin bulunmasını istedi. Belediye Meclisi 2019 yılı Ocak ayı toplantısını 3 Ocak Perşembe günü saat 14.00’da yapacak.
Hasan Tepeli’nin yerine
karanfil bırakıldı
Kırklareli Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında geçen ay hayatını kaybeden Gazi üyesi Hasan Tepeli’de unutulmadı. Bir süredir tedavi görürken hayatını kaybeden Hasan Tepeli’nin oturduğu sıraya karanfil bırakıldı. Sandalyesine ise resmi konuldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol