Kırklareli Belediye Başkanı’ndan müjde; Kırklareli kilisesine kavuşuyor

Kırklareli Belediye Başkanı, geçtiğimiz günlerde ulusal bir gazeteye verdiği röportajda; “Kırklareli’ne kilise kazandırmak istiyoruz. Bulgaristan Devlet Müzesi Genel Müdürü’yle görüştük. Kiliseyi Bulgaristan Devlet Bakanlığı yapacak. Yani tüm harcamayı Bulgaristan karşılayacak” diyerek ilimize bir kilise yapılacağının müjdesini verdi. Şimdi merak edilen soru; Kilisede görev yapacak din adamının rahip mi, yoksa papaz mı olacağı yönünde. Bu arada Belediye Başkanının, söz konusu haberin yayınladığı gazeteden binlerce sayıda aldığı ve Çarşamba pazarında dağıttırdığı belirtiliyor…

Kırklareli Belediye Başkanı, geçtiğimiz günlerde ulusal bir gazeteye verdiği tam sayfa röportajında, şehrimizle ilgili planlanan ve gerçekleştirilme aşamasında olan projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Bu projeler arasında dikkat çekici olan ise, Kırklareli’ne bir kilise kazandırılması müjdesiydi.
Belediye Başkanı açıklamasında, Kırklareli’ne bir kilise kazandırmak istediklerini, bu kapsamda Bulgaristan Devlet Müzesi Genel Müdürü ile görüştüklerini, Kiliseyi Bulgaristan Devlet Bakanlığının yapacağını, yani tüm harcamayı komşu ülkenin karşılayacağını söyledi. Kırklareli belediye Başkanı ayrıca bu konu hakkında; Ancak bazı kesimler bu işi anlamayarak, “Nasıl kilise yaparsın” diyorlar. Ben Müslümanım. Biz yurt dışında camilerimize, tekkelerimize gidiyorsak, neden o insanlar da ilimize gelip, kiliselerini ziyaret etmesinler? Onlarda buraya gelsinler ve ekonomimizi canlandırsınlar” yorumunu yaptı.
Böylece Belediye Başkanı Kırklareli’nin önemli bir eksikliği olan kilisenin ilimize kazandırılacağının da müjdesini vermiş oldu. Şimdi merak edilen soru; Kilisede görev yapacak din adamının rahip mi, yoksa papaz mı olacağı yönünde.
Başkan diğer projeleri de anlattı
Kırklareli Belediye Başkanı söz konusu röportajında yürütülen diğer çalışmalar ve projeler hakkında da detaylı bilgiler verdi. “206 bin metrekarelik alanı 40 bin ton sıcak asfaltla kaplayacağız” diyen Belediye Başkanı ayrıca Kapalı Pazaryeri projesi hakkında da; “Süpürgeciler Sitesi’nde yapılmak üzere bir Kapalı Pazar Yeri projesi geliştirdik. Belki kendi imkanlarımızla buraya bir kapalı pazar yeri yapabilirdik. Ancak o kadar verimli bir yerin tek bir amaç için kullanılmasına gönlümüz razı gelmiyor. Orada 3 otopark, Kapalı Pazar Yeri, AVM ve sosyal konutlar yapacağız” ifadelerini kullandı.
Kırklareli’nin 30 yıllık bir su sorunu olduğunu, suyu Armağan Barajından almak için 2,5 yıldır uğraştığını dile getiren Belediye Başkanı; “Bu aylarda mangan çoğalıyor, suyun seviyesi düşürülüyor” savunmasını yaptı ve “Arıtma tesisimizin yenileme çalışmalarında sona yaklaştık. 10 gün içinde tamamlanacak” dedi.
Yayla Mahallesi cazibe merkezi olacak diyen Kırklareli Belediye Başkanı; “Ayrıca İnci Dere projemiz var. Eskişehir’deki Porsuk Çayı’nı örnek alıyoruz. Burası yıllardır görüntü ve koku itibariyle bizleri rahatsız ediyor. Projesi kısa zamanda elimize geçecek. 10 milyon liralık yatırım gerektiren bir proje olduğu için İller Bankası’nın yardımıyla yapacağız. 3.5 kilometrelik alanı kaplayan projemizde kamulaştırmaları yaptık. İnci Dere’nin yatağını kişisel ilişkilerimle düzenledim. Burayı pırıl pırıl yapacağız. 1.5 yıl içinde tamamlayacağız” dedi.
Bu arada İnci Dere de yapılan çalışmalar Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Kırklareli DSİ Müdürü ile yaptığı toplantı sonucunda önemli gerçeği halk ile paylaşan AK Parti İl Başkanı Alper Çiler; “Yıllardan beri halkımızın ortak problemi haline gelen İnci Deresi Islah projesi çalışmaları Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılmakta.
Vatandaşlarımız ile yaptığımız istişareler sonucu bu sorunun artık çözümlenmesi gerektiğini düşündük ve girişimlerimiz sonucu çalışmalarına başlandı. Yakın bir tarihte sona erecek proje ile artık İnci Deresi yeni yüzüne kavuşmuş olacak ve halkımızda büyük bir dertten kurtulmuş olacak” diyerek açıklamıştı.
Binlerce gazete dağıtıldı
Bu arada Kırklareli Belediye Başkanı’nın söz konusu gazetenin sayısından binlerce adet satın aldığı ve Çarşamba Pazarında esnafa ve vatandaşlara ücretsiz dağıttırdığı belirtiliyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Milletçe alkışlıyoruz 26 Ekim 2016 Çarşamba 02:21:21

    Budur yani diyorsunuz ? Neymiş efendim "Kırklareli'nin eski adı Kırkkilise'"ymiş. O bahsettiğiniz nüfus mübadelelerle Kırklareli'den ayrılmış ve o ibadethanelerin izi bile kalmamış. Ama başkanın gittiğini söylediği ülkelerde ( Yunanistan Bulgaristan ) Türk ve müslüman nüfus kat be kat var. Sürekliliği olan bir ihtiyaç var yani. Orada cami olmasından normal birşey olmadığı gibi eski Osmanlı eserlerinin de o ülkelerce ne hallere düşürüldüğünü de biliyoruz. Bizim başkan kime yaptıracağını bile bulmuş. Bu nasıl bir hizmet anlayışıdır da Kırklareli'ne kilise yapacakmış ? Kime kim ibadet edecek ? Haftada bir Kırklareli'de iki köfte yiyecek "komşi" mi ? Sizin "vergisini veren" vatandaşlarınızın daha öncelikli hizmet beklentilerini karşılamanız gerekmez mi ? Bu zihni sinir projenizi son olarak bir halka sorun bakalım Kırklarelililer'e. Onlar size ne diyecek ? Popülizm için daha önce verdiğiniz pekçok beyanat içinde bu projeyle zirve yaptınız sayın başkan. Alkışlıyoruz.

  2. Yakışır Başkana....İlk Günah çıkarmasını seninle yaparız Herhalde.......

  3. Ooo başkan süper. O halde cumaları camide pazar da kilisede buluşuyoruz o halde. The oscar gooooooooos to Kırklareli :)

  4. töbe estağfirullah