Kırklareli Belediye Başkanından AK Parti’ye ziyaret

Kırklareli Belediye Başkanı 20 Kasım Pazartesi günü saat 14:30’da Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl Başkanlığına ziyarette bulundu. Belediye Başkanı ziyaret esnasında Gar Binasının ihalesinin iptal edilmesinde katkıları olan İl Başkanı Alper Çiler ve Milletvekili Selahattin Minsolmaz’a teşekkür etti.

20 Kasım Pazartesi günü saat 14:30’da Kırklareli Belediye Başkanı AK Parti Kırklareli İl Binasını ziyaret etti. Ziyaretten memnun kaldığını belirten AK Parti İl Başkanı Alper Çiler Kırklareli Belediye Başkanına teşekkür etti. AK Parti İl Başkanı Çiler Kırklareli hepimizin derdi olduğunu belirterek Çiler; “Kırklarelimiz hepimizin derdi” dedi. 

“Doğruya birlikte ulaşalım”
Kırklareli Belediye Başkanı herkesin kendi çerçevesinden baktığını belirterek “Yola çıkarken hepimiz şehrimizin sorunları için çıktık. Herkes kendi siyasi penceresinden bakarak Kırklareli’nin sorunlarına çözüm getirmek için çalışıyor. Herkesin penceresi farklı. Ben seçildikten sonrada söyledim; Doğruya birlikte ulaşalım. İşte görüşlerimiz farklı olmasına rağmen doğruya birlikte uğraşıyoruz” dedi.
“Yanlış anlaşılmalar var”
Belediye Başkanı şöyle devam etti; “Bugün sevgili İl Başkanımız Alper Çiler’i ziyaret etmek istedim. Bildiğiniz gibi Gar Binamız daha önce üniversitemize 10 yıllığına kiralanmıştı. Ancak daha sonra üniversitemiz yaklaşık 2 buçuk yıl sonra orada hiçbir işlem yapmadığı için kendi iradesi ile vazgeçti. Biz de bunu öğrenince çeşitli görüşmeler yaptık. 1. Bölge müdürlüğü ile görüştük. Uygun olabileceği açıklandı. Bizden talep edildiği takdirde muhataba edilerek istediği terk edilmek koşulunu öne sürdü. Biz de kabul ettik. Daha sonra ihalenin duyurusunu gördük. Daha sonra bir basın toplantısı gerçekleştirdim. Orada da dediğim gibi ilanda yanlış anlaşılmalar var.”
“Her türlü Demokratik hakkımızı kullanacağımızı ifade ettim”
“Sayın Genel Müdürümüz ile görüştüm. Genel Müdürlüğümüze konuyu anlattım. Orasının Kırklareli halkına yakışacağını belirttim. Belediye Başkanı olarak, ranta yol açacak hiçbir şeye imza atmayacağımı söyledim. Arkadaşlarım ile birlikte her türlü Demokratik hakkımızı kullanacağımızı ifade ettim.”
“Teşekkürler Başkanım”
Kırklareli Belediye Başkanı AK Parti İl Başkanı Alper Çiler’e teşekkür ettiğini belirterek; “Gar Binamız hepimizin sorunu. Gar binamızın ihalesinin iptal edilmesinde bizim de az da olsa payımız var. Fakat ben Kırklareli AK Parti İl Başkanımız Alper Çiler’e teşekkür ediyorum. Bu konuda asla kişileştirmek gibi bir çabam yok. Çünkü netice itibariyle bulunduğu yer Kırklareli halkının malıdır. Ama biz yerel yönetim birimi olarak orada rant amaçlı yatırımların yapılmasının önüne geçmek üzere demokratik her yolu denedik.
“Alan Kırklareli Belediyesine kazandırılmalı”
“Şimdi bizim Başkanımızdan bir isteğimiz var. Aynı samimiyeti göstererek bu yerin Kırklareli Belediyesine kazandırılması için sizden destek bekliyoruz. Biz bugün 1. Bölge Müdürlüğümüze başvurumuzu yaptık. Bizim isteğimiz; Güzelleştirmelerin ve iyileştirmelerin yapılarak Kırklareli halkına hizmet vermesi adına, alanın Belediyemize tahsisi ve kiralanması.”
“Biz her türlü koşula hazırız”
“Yine Minsolmaz Vekilimiz ile birlikte gittiğimizde orada hızlı trenin Kırklareli’ne uğrayıp uğramayacağı gündeme geldi. Bu çerçevede trenimizin Kırklareli’ne gelmesi nedeni ile bir ihtiyaç ortaya çıkarsa, orayı terk etmemiz durumu ortaya çıkabilir. Biz her türlü koşula hazırız dedik. Başkanıma şimdiden desteği için teşekkür ediyorum.”
“Konunun hassasiyeti herkese ulaştırıldı”
Konunun hassas olduğunu belirten İl Başkanı Çiler konuşmasında şunları kaydetti; “Ben de en son İl Başkanları toplantısında öğrendim ihaleyi. Kırklareli insanının böyle konulara son derece duyarlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sağ olsun Cumhurbaşkanımıza kadar illettik konuyu. Konunun hassasiyeti herkese ulaştırıldı. Biz de görüştük. Gerçekleten iptal edilmesi gerekiyordu. Sonuçta çocukluğumuzun geçtiği yerler oraları.”
“Kültür Bakanlığına tahsis edilmesi düşünülüyor”
“Başkanım siz de açık konuştunuz bende açık konuşacağım. Şu an alanın Kültür Bakanlığına tahsis edilmesi düşünülüyor alanın. Tabii ki onlar bir bütçe sunacaklar önce. Artık 1-2 hafta müddet verdiler. Şimdiden tüm Kırklareli için hayırlı uğurlu olsun.”
Ziyaret daha sonra iyi dileklerle son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol