Kırklareli Basketbol Takımları ses getirmeye devam ediyor

Kırklareli’nin önemli Basketbol Takımları, son zamanlarda
müthiş performansları ile göz doldurmaya devam ediyor.

EBBL Liginde Kırklareli Basketbol Takımı gruptan çıkma adına son zamanlarda gösterdiği üstün performans ile başarılı sonuçlar elde ederek şuan itibari ile gruptan çıkma adına önemli bir avantaj yakaladı. Diğer yanda Bölgesel Ligde mücadelesini ortaya koyan Kırklareli BESK ise son olarak Bucalı ekibini kendi evinde 106 – 31 mağlup ederek, grupta 3. sıradaki yerini korudu. Son zamanlarda Kırklareli’nde sadece futbolun olmadığını, ilimizde diğer spor dallarının da büyük başarılara imza atabileceğini gösteren bu iki Basketbol Takımı hedefleri doğrultusunda büyük beğeni topluyor.
Şehrimizde engellilerin spor yaparak Bedeni ve psikolojik rehabilitasyonlarına olanak sağlamak ve topluma üretken bireyler olarak kazandırılması yolunu açmak, imkân tanındığında engellilerin de her meslekte olduğu gibi sporda da basarîli olabileceklerini kamuoyuna anlatabilmek ve engelliler hakkında bilgilendirmek amacıyla KIRKLARELI BEDENSEL ENGELLILER SPOR KULÜBÜ kuruldu.
Kirklareli'nin adini en layığı ile taşıyan bu sporcular. Diğerlerinden bedensel olarak daha zor şartların altında olmalarına rağmen unutulmayacak başarılara imza atıyorlar.
Sporun Kırklareli’nde ne denli sevildiğini düşündüğümüzde, son zamanlarda özellikle Basketbol maçlarında artan seyircisi sayısı, ilimizi temsil eden sporculara en büyük moral kaynağı oluyor. Özellikle Kırklarelispor futbol kulübünü yakından takip den taraftar grupları, Basketbol takımlarımızın evinde oynadığı maçlarda temsilcilerimizi yalnız bırakmayarak manevi desteğini ortaya koyuyor. Son olarak Kırklareli BESK ile Bucalı maçındaki atmosfer aslında bunun en büyük örneği diyebiliriz. Kapalı Spor Salonunu dolduran taraftarlar Kırklareli BESK Takımının galibiyete uzanmasında büyük rol oynadı. Taraftarlarında maçı büyük bir heyecanla takip etmesi ile birlikte, “Uzun zamandır Basketbol maçlarına gelmiyorduk. Sonuç olarak bugün burada çok güzel bir müsabakaya şahit olduk. Biz Kırklareli vatandaşı olarak yine ilimizi en layığı ile temsile eden bu yiğitleri burada müthiş başarılara imza atarken şahit olmak bizi çok mutlu etti. İnanıyorum ki bundan sonra ki süreçte de en güzel galibiyetlere imza atarak gruptan çıkacaktır” dediler.
“Hedefe yakınız”
Diğer yanda Kırklareli Erkekler Basketbol Takımı ise EBBL Liginde mücadele ediyor. Şu aralar takım mükemmel bir seri yakaladı ve gruptan ilk üçte yer alıp çıkma şansını hala devam ettiriyor. Aynı şekilde son zamanlarda gösterdiği performans ve fair play örnekleri ile gündemden düşmeyen Kırklareli Basketbol Takımı, hedefinin peşinde itina ile devam ediyor. Takım önümüzde ki Pazar günü grupta son derece önemli bir müsabaka oynayacak. Rakip Edirne Belediyesi…
Daha önce deplasman karşılaştığı rakibine 75 – 52 kaybetmişti. Fakat şimdiler de yakaladığı müthiş hava ile rakiplerini bir bir egale eden Basketbol Takımı, bu şekilde devam ederse mutlu sona ulaşacağına inanıyor.
Takım Hocaları Nejat Deyrin’nin takımına olan güveni tam, Deyrin, “Bu yola çıktığımız da sadece yerli oyuncularımızla büyük hedefler peşinde koşarak girdik bu yola. İlk zamanlarda adımızı pek duyuramadık. Hali ile oynadığımız maçlarda da seyirci sayısı oldukça az oluyordu. Ama zamanla iyi işler yaparak, çok çalışarak asla ama asla en başında koyduğumuzu hedefi unutmayarak, oyuncularım ile buralara geldik. Geldiğimiz noktaya bakacak olursak, gerçekten bin bir türlü fedakarlıklar ve sınırlı imkanlar ile aslında bir nevi çok büyük işlerin üstesinden gelmiş sayılıyoruz. Tabi şimdi önemli bir süreç içindeyiz.
Artık hata payanın nerede ise olmadığı ve özellikle evimizde oynadığımız maçları seyircimizin de desteği ile kazanmamız gerekiyor. Şimdi evimizde Edirne Belediyesi’ni konuk edeceğiz. Benim oyuncularıma olan güvenim tam. İnanıyorum ki herkesin beklediği sonuç ile grubu tamamlayacağız” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol