Kırklareli Basketbol Kulübünden Hakem Üçlüsüne İsyan

Kendi evinde konuk ettiği Tarsus Belediye Spor Kulübü ile karşı karşıya gelen Kırklareli Basketbol Kulübü sahadan 76-89 yenik ayrıldı. Rakibi Tarsus Belediye Spor Kulübünü tebrik eden Kulüp, maçın hakem üçlüsüne ise isyan etti. İtirazda bulunacaklarını açıklayan Kulüp, “Sahada takımımızı ince ince doğranmasını tüm Kırklareli halkıyla birlikte izledik” değerlendirmesinde bulundu. 

Kırklareli’nde Tarsus Belediye Spor Kulübü ile karşı karşıya gelen Kırklareli Basketbol Kulübü maç sonrası bir basın açıklaması yaparak maçın hakemlerine itiraz etti. 25 Ocak 2022 Çarşamba günü oynanan karşılamada sahada rakibi Tarsus belediye Spor Kulübüne 76-89 yenilen Kırklareli Basketbol Kulübü’nden yapılan basın açıklamasında hakem yönetimi için “Sahada takımımızı ince ince doğranmasını tüm Kırklareli halkıyla birlikte izledik” ifadesi kullanıldı. 
Açıklamada şu ifadeler yer aldı;
“Tarsus Belediye Spor Kulübü müsabakasında sahada ki hakem üçlüsünün tutumu ve yönetimini Kırklareli Basketbol olarak asla kabul etmiyoruz. Takımımız rakibini yakalamaya çalıştığı en kritik anlarda çalınan hatalı düdükler, yanlış oyunculara çalınan fauller, rakip takım sporcuları maç boyu hakeme itiraz ederken hiçbir şekilde uyarı yapılmaması ancak bizim sporcularımız itiraz ettiği anda teknik faullerle cezalandırılmasını, sahada takımımızı ince ince doğranmasını tüm Kırklareli halkıyla birlikte izledik. Bu konuda gerekli başvuruları yapacağımızı, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kuruluna ve Merkez Hakem Kuruluna bu müsabakayı incelemeye almasını rica ediyoruz.
Böylesine önemli ve kritik maça bu hakem üçlüsünün atanmasına bir anlam veremedik. 20. Hafta müsabakaları oynanırken Kırklareli'nde bir maçta ilk defa küfür duyduk. Bunun için Kırkları Basketbol Olarak basketbol camiasından özür dileriz. Ancak çalınan düdükler artık tüm tribünleri çıldırtmış, ayrıca sahadaki baş hakemin Kırklareli tribünlerine sürekli oynaması olayları dahada alevlendirmiştir. Yaptıklarıyla ve çaldığı hatalı düdüklerle baş hakemi vicdanıyla baş başa bırakıyoruz. Bizler böyle kişilerin basketboldan uzak durmasını ve temiz bir basketbol oynanmasını istiyoruz. Rakibimiz Tarsus Belediyesi'ni galibiyetinden ötürü tebrik ediyoruz.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol