Kırklareli Barosu katılmayacağını duyurdu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak olan Adli Yıl Açılış Töreni’ne Kırklareli Barosu katılmama kararı aldı. Baro web sitesinden yaptığı duyuru ile Yargıtay Başkanlığı’nın Adli Yıl Açılış davetine icabet etmeyeceklerini açıkladı. Baro katılmama gerekçesi olarak tören yeri gösterdi. Baro Adli Yıl Açılış Törenini Kırklareli’nde gerçekleştireceğini bildirdi.

Kırklar Haber
Yargıtay Başkanlığı’nca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni davetine katılmama kararı alan barolara Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük illerdeki baroların ardından Kırklareli Barosu’da eklendi. Davet Kırklareli Barosu’nca hafta sonu Baro’nun web sitesinden yapılan bir duyuru ile geri çevrildi. Baro’nun web sitesinden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi; “Yargıtay Başkanlığının nazik adli yıl açılış davetine Kırklareli Barosu olarak icabet edemeyeceğimizi siz değerli meslektaşlarımız ile paylaşmak durumunda kaldığımızı üzülerek ifade ediyoruz. Bu programın yapılacağı yer konusu, şekli ve esaslı anlamda yargı bağımsızlığına tezatlık oluşturmakta, neticede hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığını her daim 'amasız' savunan Baromuzun ve Avukatlık mesleğinin ilkelerine de aykırı bir durum oluşturmaktadır.
Adli yıl açılışımızı her zaman olduğu gibi ilimizde, siz değerli meslektaşlarımızın katılımı ile yapacağız. Hukukun üstünlüğü ve tam anlamı ile yargı bağımsızlığının sağlandığı günlerde buluşmak üzere.” 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol