Kırklareli “BÜYÜKŞEHİR” olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “büyükşehirler” konusunda yeni düzenlemeye gidileceği yönünde önemli açıklamalarda bulundu. Yeni düzenlemeye göre; nüfusu 300 binin üzerinde olan illerin “büyükşehir” olabilmesinin yolu açılırken, ilimiz Kırklareli de 346.973 nüfusu ile “BÜYÜKŞEHİR” olmaya aday iller arasında yer aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, Beştepe'de, AK Partili milletvekilleri ile bir araya geldi. En son haber.com'un haberine göre, milletvekillerinin, büyükşehir kapsamında olmayan illerde hizmetlerin götürülmesinde sıkıntı yaşandığı, farklı imar kararları aldığını belirtmesi üzerine Erdoğan; “Bu sorunu biz de tespit ettik. Yeni bir düzenleme yapacağız.

Büyükşehir olmak için aranan nüfus rakamı düşürülecek. Büyükşehir sayısı 50-60'ı bulabilir. Büyükşehir merkez belediyeler güçlendirilecek.” diye konuştu.
28 il büyük şehir olacak
Daha önce yapılan düzenlemeyle, büyükşehir olmak için gerekli nüfus 700 bine düşürülmüş; Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van gibi 13 şehir büyükşehir olmuştu.
Şimdi ise büyükşehir olmak için gerekli nüfus kriteri 300 bine düşürülüyor. Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte 28 il daha büyükşehir olacak ve Türkiye'nin büyükşehirlerinin toplamı 58'i bulacak.
Kırklareli de aday
“Büyükşehirler” listesinde
Şu anda ülkemizde, nüfusu 300 binin üzerinde olan 28 il var. Bu kapsamda; Afyonkarahisar, Sivas, Adıyaman, Zonguldak, Tokat, Elazığ, Kütahya, Batman, Ağrı, Çorum, Çanakkale, Osmaniye, Şırnak, Giresun, Isparta, Yozgat, Muş, Edirne, Aksaray, Kastamonu, Düzce, Uşak, Kırklareli, Niğde, Bitlis, Rize, Amasya, Siirt illeri, uygulamaya geçildiği andan itibaren büyükşehir olacak. Listenin dışında kalan ancak 300 bin sınırında olan Kars ve Bolu'yu da sayarsak tam olarak 30 il büyükşehir olacak.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Aman aman büyükşehir olmasın. Olanlar çok menem birşey olmuyor çünkü. Mesela dibimizdeki Tekirdağ oldu da daha mı iyi oldu sanıyorsunuz ? Kendi sorunlarıyla başedemediği gibi hergün daha büyüyor sorunları. Hele bir de başında kendi şehrini bile doğru yönetemeyen bir başkanı olursa büyükşehrin düşünün bütün her tarafa nasıl hizmet taşıyacak. Kırklareli belediyesi kendi sorunlarını bile doğru dürüst çözemezken İğneada'ya Kofçaz'a Vize'ye köylere nasıl hizmet taşıyacak ki ?

  2. FIKRA KÖŞENİZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN... BEN DE BİR FIKRA ANLATAYIM: MEHMET SİYAM KESİMOĞLU NUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTIĞI KIRKLARELİ BÜYÜK ŞEHİR OLUYOR. KAHKAHAKAHKAHAKAHKAHA

  3. Dua edin de olmasın. Bu başkan gibi biri büyükşehir başkanı olurmuş düşünsenize über hizmeti :)