Kırklareli Atatürk Lisesi anılarda yaşıyor

Önadım Gazetesi’nin 24. yılı kutlu olsun. Nice yıllara...
1 Kasım 2015 günü Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi'nin kantininde 2 çokoprens, bir çay içip eski öğretmenlik günlerimi anımsadım.
Dersten çıkınca kızım "Lisenin kantinden bir çokoprensi alıp öğretmenler odasına getirir misin?"
Kantincinin ders zilinin çalmasına üç dakika kala çay tepsisini öğretmenler odasına bırakırdı. Çokoprensle çay içmeyi çok severim. Hala öyleyim. Pozitif bir tatlı enerji iyi gelir bana.
Havaların müsait olduğu öğle vakti yemek yemez, son sınıflarla futbol maç yapardık. Okul öğretmenlerinden Özdemir Admeş, Bayram Sezer, İhsan Taşkın, Kemal Deviren, Bülent Direk, Ahmet Ramazan Oruç, beden eğitimi öğretmenleri Kara Güngör Günay, Yalçın Şengil, Vasfi Aktuna, kantinde çalışan Bayram Sezer'in yeğeni cimbomlu arkadaşımız.
Bazen Nihat Özge de bize katılırdı. Bir gün maçın başında okul müdürü Nermin Tan gelirek topa vurdu. Maç başladı. Son sınıflarda güzel top oynayan futbolcular olurdu Erkan Karakedi, Hasan Dağ gibi. Zor maçlarımız beraber biterdi. Gençlerin spor yapması önemliydi Futbol, Basketbol Voleybol, Hentbol okul içi sınıflar arası maçlar çok heyecanlı geçerdi. Halkoyunlarında Gürhan Ozanoğlu, Şener Günay, Cengiz Mesoğlu, Bülent Kurtişoğlu gibi çok meşhur öğrencilerimiz büyük başarılar göstermiştir.
Şimdi de Atatürk Ortaokulu'nun halkoyunlarındaki başarısında çok sevdiğimiz KEMAL GİDEROĞLU'nun ciddi çalışmaları okula başarıyı getiriyor. 2015 Türkiye halk oyunları karşılama yarışması Kırklareli'nde yapıldı. Güzel bir yazı yazdım.
"Trakya Gençleri Hasret Çeker " kitabıma koydum. Çok sevdiğimiz beyefendi bir insan, eski öğrencimiz Gürhan Ozanoğlu Türkiye Halk Oyunları Federasyon Başkanı'dır.
"GENÇLER UYUŞTURUCUYU BIRAK, HALK OYUNLARINA BAK " yazısı halk oyunlarının yapıldığı salona asılmıştı. Altındaki imza Gürhan Ozanoğlu'ydu. 31 Ekim 2015 günü Gürhan Ozanoğlu'nun babası Zihni Ozanoğlu vefat etmişti. Büyük camiden cenazesi kaldırıldı. İstanbul, Kırklareli, Büyükçekmece, Edirne, Tekirdağ ve Anadolu'nun çeşitli illerinden gelmiş halkoyuncuları temsilcileri cenazeye katılmışlardı. Cenazede Şener Günay, Güngör Günay ve eşi Bülent Kurtişoglu, Nazan Karagözoğlu, Kemal Gideroğlu, Zihni Sezen, Abdullah Gürver, Otantik Şener Aldemir, eski halkoyunculardan Fikret, Ulaş Sezen, Birol Güler, Kadir İskar, Karakaş'tan öğretmen Hasan'ın oğlu Tuna, Gürcan Çetin, sevilen sanatçı Işıl Yücesoy, Ümit Karaçam, İlke Karaçam, İhsan Gürpınar… Ömürler çok kısa, yaşamak güzeldir.
Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi Md. AHMET RAMAZAN ORUÇ: "Okulda 650 öğrenci, okul yurdunda 170 öğrenciyle bin aileye okulumuz 52 öğretmen, 7 personelle hizmet vermektedir. Bugüne kadar yaklaşık on bin mezun öğrencimiz olmuştur. Ülkemize hizmet etmektedirler. Öğrencilerimizi çok seviyoruz. İlimizin eğitimdeki başarısına katkımız büyüktür." dedi. Okul Md. Ahmet Ramazan Oruç'a öğretmenlerimize, idarecilere, öğrencilere başarılar dilerim… Okuldaki arkadaşlığı, dostluğu, futbol maçlarını unutmadık.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hocam allah uzun omurler versin .Yaziniz beni 1986 yulina goturdu. Ne muhtesem bir egitim kadrosuydu. Efsane isimler Bugun ulkeme hizmet ediyorsam sizlerin sayesinde. Saygilar sunarim

  2. Hepsi çok değerli öğretmenlerimizdi. Kimisini kaybetmişiz sonradan haberimiz oldu. Nur içinde uyusunlar. Halen bizlerle birlikte olan öğretmenlerimize de sağlıklı bir hayat diliyorum. İyi ki varlar ve iyi ki bizler o güzel günleri yaşamışız. Hepsi çok özel. (Seval Ateş Öğretmenimiz aramızdan ayrılmış.çok üzgünüm.) Teşekkürlerimi bir borç bilirim.

  3. Selahattin hocam 70 İN ORTALARI VE 80 Lİ YILLARIN KIRKLARELİ ATGATÜRK LİSESİ ÖĞRETMENLERİNİ ANLATAN BİR KİTAP YAZSANIZ İNAN ÇOK RAHAT KONU ÇIKAR.