Kırklareli Anadolu Lisesi 523 ünite kan topladı

25-26 Nisan tarihlerinde Kırklareli Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen kan bağış etkinliğinde aralarında; şarkıcı, dizi oyuncusu, program sunucusu, tiyatro oyuncusu, polis, asker ve doktorların bulunduğu bir klip çekerek halkı kan bağışına davet etmişlerdi. Oldukça başarılı bir organizasyon ortaya koyan Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağış Kulübü, 2 gün boyunca 523 ünite kan toplanmasına vesile oldu.
“Türk Kızılay'ı ile hummalı bir çalışmaya başladık”
Kulüp Tarihi ve amaçları hakkında bir bilgi yazısı yayınlayan Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağışı Kulübü; “Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağışı Kulübü geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında kuruldu. Amacımız öğrencilerimizin ve halkımızın gelecekte kan bağışı konusunda daha bilinçli ve daha duyarlı bireyler haline gelmesini sağlamaktı. Bu amaçla kulüp olarak kurulduğumuz yıl "Kan Bağışı Kampanyası" düzenlemeye karar verdik ve bu kampanyamıza Türk Kızılay'ı ile iş birliği yaparak 316 ünite kan toplayarak Trakya rekoru kırdık”
“Amacımız kan bağışı konusunda Türkiye
rekoru kırmaktır”
“Bu yıl da kulüp olarak amacımız; kan bağışı konusunda farkındalık yaratarak bilinçli, duyarlı öğrenciler kazanmak ve kan bağışı konusunda Türkiye rekoru kırmaktır. Bu amaca ulaşmak için Biyoloji Öğretmenleri Füsun Naimoğulları, Selma Çokal, Muzaffer Özkan ve 55 öğrencimizden oluşan kulübümüz başta olmak üzere okul idaresi, okul aile birliği ve Türk Kızılay'ı ile hummalı bir çalışma yaptık. Beş ay önce başladığımız bu çalışmanın ilk aşaması "Herkes kahraman olabilir, kanınız yeter." sloganını belirlemek oldu.
Öğrencilerimize bilgilendirme seminerleri verdik. Kulüp öğrencilerimizi Kızılay'a üye yaptık.”
Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağış Kulübü olarak teşekkür ederiz
Tanıtım yazısının devamında şu ifadelere yer verildi; “Kampanya tanıtımı için birçok video hazırladık. Özellikle halkımızı tarafından bilinen ünlülere öğrencilerimizin çabalarıyla ulaştık ve bu ünlü sanatçıların kampanyamızı destekleyen videolarını çektik. Öğrencilerimiz bu videoları birleştirerek kampanyamızın tanıtım videosunu oluşturdular. Kulüp öğrencilerimizin bir kısmı afiş çalışması yaptı. Bir grup öğrencimiz de kampanya şarkımızı besteledi. Okulumuzda kan bağışı ile ilgili bilgilendirme panoları hazırladık. Kampanyamız ile ilgili broşürler dağıttık. Kampanyamızı tanıtan stantlar açtık. Bu sayede geniş bir kitleye ulaştık.”
Geçen yıldan 207 ünite fazla kan
Kan bağışı etkinliğinin oldukça verimli geçtiğini söyleyen Kırklareli Anadolu Lisesi Müdürü Sezer Arslan, projenin bundan sonraki yıllarda da Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağış Kulübü ile Türk Kızılayı ortaklığıyla düzenleneceğini belirti. 2 gün boyunca süren etkinlikte 523 ünite kan toplandığının bilgisini veren Müdür Arslan, 26 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da sonlanmasına rağmen vatandaşların kan bağışı etkinliğine gelmesinin çok sevindirici olduğunu ifade etti. Geçen yıl toplanan 316 ünite kanın ardından bu sene 523 ünite kan toplanmasının çok büyük bir başarı olduğunun altını çizen Arslan, sonraki yıllarda bu sayının çok daha yükselmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol