Kırklareli Adalet Sarayı’nda engeller kalktı

Yaklaşık 7 aydır hizmet veren Kırklareli Adalet Sarayı, Aile,
Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İdari İşler
Müdürlüğü’nün destekleriyle eksikliklerini tamamlayarak engelli
vatandaşlar için erişilebilirlik belgesi aldı. Böylelikle Kırklareli
Adalet Sarayı’na gelen bir engelli birey herhangi bir sıkıntıyla
karşılaşmadan hak arama yolunu kullanabilecek.

Kırklareli Adalet Sarayı’nda yapılan törene Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Karaman, Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler, Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu ve beraberindekiler katıldı. 

Bu belgenin Kırklareli Adalet Sarayı adına çok önemli olduğunu belirten Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, “Bugün çok anlamlı bir etkinlik için burada bir araya geldik. Yaklaşık 7 aydır hizmet verdiğimiz adliye binamızda, engelli vatandaşlarımız için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve İdari İşler Müdürlüğümüzün destek ve katkılarıyla erişilebilirlik belgesi aldık. Bu belge bizim için çok anlamlı ve önemli. Çünkü her birey engelli adayı. Yarın gerçekten de başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Bunu düşünerek bu çalışmalarımıza başladık. Bakanlığımızda ödenekleri göndererek bize bu konuda çok büyük destekler verdi. Şimdi bir engelli vatandaşımız adliyeye geldiği anda zemin kattan 3’ncü kata kadar herhangi bir kişinin yardımına ihtiyaç duymadan hak arama yolunu kullanabilecek. Bizim için bu durum çok mutluluk verici. Devletimiz de gerçekten bu konuda çok kadim çok eski bir devlet. Vatandaş odaklı insan odaklı çalışan bir devlet. Sayın bakanımızda bu konuda bizlerden desteklerini esirgemedi, gerekli ödenekleri eksiksiz bir şekilde gönderdi. Ben bu konuda Sayın Adalet Bakanımıza, Sayın Valimize, Sayın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüze, İdari İşler Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Kırklarelimize hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.
Başsavcı Gökhan Kapağan’dan sonra Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir söz aldı. Demir konuşmasında, “Bugün burada sevinçli bir olayı yaşıyoruz. Ben bu konuda şöyle düşünüyorum. Tanrı’nın duamıza rahmeti yağmursa insanın insana rahmeti adalettir. Adalet herkes için çok önemlidir ve adaletin olduğu her ülkede barış, huzur ve refah vardır. O yüzden adalet bizim en asli müesseselerimizin başında gelmektedir. Önemli olan herkesin adalete ulaşmasıdır. Engelli vatandaşlarımızın bu adliye binasında hiçbir engel tanımadan adalete ulaşabilmeleri fevkalade önemli bir gelişmedir. Ben bu konuda göstermiş olduğu çalışmalardan dolayı Sayın Başsavcımızı tebrik ediyorum. “ dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol