Kırklareli ADSM, Ankara'da yapılan programa katılım sağladı

Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, erişilebilirlik belgesi sahibi olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un davetiyle Dünya Engelliler Günü'nde Ankara'da yapılan programa katılım gösterdi. 

Erişilebilirlik belgesi ve kurum ile ilgili bilgilendirmede bulunan Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, “Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün denetiminden başarı ile geçip Erişebilirlik Belgesi almış ilk sağlık kurumlarındandır. Konusunda uzman olan Evde Sağlık Ekibimiz tarafından, yatağa tam bağımlı olan hastalara diş çekiminden protez yapımına, flor uygulamasından diş ilavesine koruyucu ve tedavi edici çeşitli ağız diş sağlığı hizmeti sunulmaktadır. Kurumumuz hizmet binası girişinde, görme engelli bireyler için Braille alfabesiyle hazırlanmış yerleşim planı ve sesli yönlendirme mevcuttur. Ayrıca, merdiven tırabzanlarında kabartmalı basamak bilgi yazısı, merdiven sahanlıklarında renkli şeritler, engelli bireylere yönelik hazırlanmış bilgi broşürleri bulunmaktadır. Engelli bireylerin öncelikli sıra alabildikleri Hasta Kayıt Masası oluşturulmuş olup bu hastalarımız polikliniklerimizde öncelikli olarak muayene olmaktadırlar.
Kurumda engelsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti de veriliyor
Merkezimizin Kırklareli Devlet Hastanesi ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde, normal poliklinik şartlarında ağız ve diş sağlığı tedavisine uyum gösteremeyen engelli hastalarımız, genel anestezi altında tedavi edilmektedir. Kırklareli Devlet Hastanesinin ameliyathanesinde gerçekleştirdiğimiz tedavilerimiz kısa sürede gerçekleşmesi sebebiyle Kırklareli dışında ikamet eden hastalar tarafından da tercih edilmektedir. İl Sağlık Müdürlüğümüz ile koordineli olarak özelikle ağız diş sağlığını korumak adına engelli çocuklarımızın eğitim gördükleri kurumlara ziyaretlerimiz olmaktadır. Engelli otoparkından acil çağrı butonlarına, engelli polikliniğinden hasta karşılama ve yönlendirme birimine kurumumuzda engelli bireylere yönelik olarak tüm fiziki koşullar sağlanmış olup engelsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti verilmektedir. “ ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol